Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 12. 2013,
12.44

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jure Balažič Krka Božidar Maljković

Sreda, 18. 12. 2013, 12.44

3 leta, 3 mesece

Jure Balažič: Maljković je zame najboljši selektor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ne glede na to, da je igral proti svoji Krki, je bil prav Jure Balažič tisti, ki je predstavljal največji odpor s strani Tofaša. Med drugim je spregovoril tudi o vtisih po EuroBasketu in novem klubu.

Krka si je proti Tofašu uspela zagotoviti napredovanje med 16 najboljših v pokalu Eurochallenge, posebne pozornosti novomeškega občinstva pa je bil deležen Jure Balažič. Nekdanji kapetan Krke je bil celo najboljši košarkar turškega kluba in dosegel 17 točk.

"Večkrat smo se približali Krki, vendar nismo imeli dovolj moči za zmago. Krka se je dobro pripravila na nas, doma pa nasploh igra odlično. Zavedali smo se, da bo težka tekma, vendar naša ekipa je bila dokaj nerazpoložena predvsem v napadu, saj ponavadi dosegamo veliko točk," je sprva dejal Balažič.

Ob vprašanju, kako se je počutil, ko je igral proti klubu, pri katerem je bil večji del kariere, pa pravi: "Čudno je bilo, ker prej nikoli nisem igral proti Krki. Že v Turčiji sem se lomil. Tukaj pred temi navijači je še težje igrati. Vendar to je posel. Mislim, da nas je iz ritma vrgla tekma z Uralom, potem se nismo pobrali," je sporočil košarkar Tofaša.

V Turčiji igra že drugo sezono, v pretekli sezoni je bil član Erdemirsporja, vendar je ta klub zapustil zaradi slabih razmer. Prejel pa precej boljšo ponudbo Tofaša. "V Turčiji sem se zelo dobro znašel. Klub deluje brez pripombe, lahko izrečem le pohvale. Škoda, ker se nismo prebili naprej, kar je bil cilj. Prejšnji klub je deloval v redu, vendar so se veljaki odločili, da ga zaprejo. Tofaš je še večji klub, ima tudi svojo dvorano za treninge. Se ne pritožujem, le malce sem utrujen."

Po EuroBasketu, kjer je odigral zelo solidno, je bil zelo izčrpan, zato v uvodu sezone ni kazal takšnih iger, kot jih zna. "Takrat sem bil zelo utrujen. V klubu mi zaradi tega niso kaj preveč 'težili'. Vendar zdaj sem se že sestavil. EuroBasket je, kot da bi odigral celotno sezono. V klubu so vsi ostali spočiti, jaz pa sem bil ravno nasprotno."

Na vprašanje, kdo je po njegovem najboljši slovenski selektor do zdaj, pa je pripomnil: "Maljković je zame najboljši selektor do zdaj. Tudi zato, ker me je zvabil v reprezentanco in ker je ustvaril ozračje v reprezentanci," je dejal Jure.

Ne spreglejte