Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 1. 2014,
20.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Phoenix Suns Los Angeles Lakers

Sreda, 15. 1. 2014, 20.30

8 let

Jezni Young udaril Dragića, nato pa se pokesal (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Phoenix je pred domačim občinstvom ugnal Los Angeles Lakers, kar štirje igralci, vključno z Goranom Dragićem, pa so pri gostiteljih dosegli vsaj 18 točk. Ljubljančan je prejel udarec v obraz.

Na dan, ko je dobil novega selektorja izbrane vrste, se je Goran Dragić izkazal proti Jezernikom in pomagal k zmagi z 18 točkami, desetimi skoki in sedmimi podajami. Čeprav je dosegel kar 18 točk, je bil v svoji ekipi šele četrti najboljši strelec. Phoenix je v strelskem festivalu, obe ekipi sta skupaj dosegli kar 235 točk, odpravil znamenito ekipo iz Los Angelesa in upravičil vlogo favorita.

Gostje so v Arizono prispeli močno oslabljeni. Manjkalo je pet igralcev, tudi prvi zvezdnik Kobe Bryant, nato pa so v drugi četrtini doživeli nov udarec, ko je bil izključen najboljši strelec Nick Young. Izdali so ga živci, ko je v obraz udaril razigranega Dragića. Zapletlo se je, ko si ga je najprej pri polaganju žoge v koš gostiteljev grobo privoščil center Phoenixa Alex Len, nato pa se je slovenski legionar ob nepravem času znašel na nepravem mestu, saj so poskočile iskre, Young pa je zamahnil prav proti Dragonu.

"Odzval sem se. Enako bi se vsakdo. Grd prekršek je bil," je po tekmi pokomentiral Young, ki je izrazil nezadovoljstvo, da se soigralci niso postavili ob njega, ko je prišlo do prerivanja: "Jezen sem, ker sem bil sam, njih pa pet. Če bi se kdo postavil zraven, ne bi prišlo do tega. Žal mi je za Dragića. Bil je tam. Nisem udaril, želel sem pokazati, naj se umaknejo." Izključen je bil tudi Len. Young je od jeze slekel dres in razjarjenim gledalcem v protest odvrgel spodnjo majico. To se je zgodilo v drugi četrtini, ko so Lakers še vodili za 13 točk. Izid je bil nazadnje izenačen pri 91:91, v končnici tekme pa je bil nesporni vladar parketa Phoenix.

Branilci naslova, igralci Miami Heat, so doživeli tretji zaporedni poraz. S 97:114 so klonili proti Washington Wizards, ki so vodili tudi za 34 točk. S 25 točkami sta se strelsko najbolj izkazala LeBron James pri poražencih in John Wall pri zmagovalcih.

Tekma v Orlandu se je končala šele po treh podaljških, zmage s 128:125 pa so se veselili biki. Joakim Noah je dosegel 26 točk in 19 skokov, na drugi strani pa je blestel Victor Oladipo s 35 točkami. Zmagi sta zabeležili tudi druga in tretja ekipa lige NBA. San Antonio je s 109:105 premagal Utah Jazz, Portland pa s 108:96 Cleveland.

Ne spreglejte