Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
13. 10. 2012,
7.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Union Olimpija Jaka Blažič

Sobota, 13. 10. 2012, 7.31

8 let

Jaka Blažič: Ni druge izbire, kot je garanje

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V tej sezoni je Jaka Blažič med najbolj vidnimi košarkarji Olimpije. Velik delež je prispeval tudi k evroligaški zmagi proti Cantuju. Tudi sam čuti, da napreduje iz leta v leto.

Verjetno v taboru Olimpije pred tekmo s Cantujem, ki je bil v izjemni formi, niso pričakovali, da bodo na tako suveren način opravili z italijanskim predstavnikom (84:71), vendar je ob povratku v Slovenijo Jaka Blažič dejal, da so bili že pred tekmo trdno odločeni, da vzamejo tekmecu skalp: "Na tekmo smo šli z mislijo na zmago. Na koncu nam je uspelo. Veliko bolj organizirano smo igrali kot prejšnje tekme. Bolj smo se držali navodil trenerja. Dejal nam je, da bomo težko zmagali, če ne bomo upoštevali taktičnih navodil. Zasluženo smo zmagali. Centri so tokrat naredili velik posel."

Med tistim, ki so bili bolj opazni na parketu, je bil tudi Blažič – v tej sezoni med boljšimi posamezniki Olimpije. Dosegel je 12 točk in se pogumno zoperstavil favoriziranim Italijanom. In kdaj je sam začutil, da bo Cantu padel? "To nekako že na začetku tekme začutiš. Takrat se vidi, ali si razpoložen ali ne. Sicer pa smo dobili v drugem polčasu dodatno potrdilo. Držali smo korak s tekmecem, navijači in igralci so postajali vse bolj nervozni, mi pa smo to izkoristili," je dejal Jaka, ki si tako kot ostali soigralci prihodnji petek ob gostovanju Fenerbahčeja želi polnih Stožic: "Upam, da bo vzdušje pravo košarkarsko. Verjamem, da bodo Stožice polne. Navijači so videli, da lahko igramo z evropskimi klubi."

Z zmago na gostovanju – Olimpija je šele po desetih letih vnovič zmagala uvodno tekmo evrolige na gostovanjih – so dobili mladi košarkarji potrdilo, da so na pravi poti. Vendar so takšne zmage tudi dvorezen meč. Glave morajo ostati še naprej hladne, za kar pa bo poskrbela strokovna ekipa ter tudi psiholog Aleš Vičič. "Zmaga je dobrodošla za našo samozavest. Zdaj nas čaka najprej Zadar v gosteh. Vemo, kako je na gostovanju pri tem klubu. Gremo na zmago. Vsake tekme – ne glede na to ali je evroligaška ali v ligi ABA – se lotim enako. Z željo, da zmagam," pravi Blažič, ki je občutno napredoval v enem letu pri Olimpiji (v ligi ABA ima denimo po treh krogih povprečje 17 točk, 2,7 skoka, 1,7 podaje in 1 ukradeno žogo na tekmo): Tudi sam čutim, da napredujem. Od lanskega leta sem naredil korak naprej. Zavedam se, da lahko le s trdim treningom stopim še višje. In zato se bom držal tega recepta. Ni druge izbire, kot je garanje."

Ne spreglejte