Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
17. 5. 2016,
23.51

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

2

Natisni članek

Košarkarska zveza Slovenije KZS Slovenija Igor Kokoškov Goran Dragić Goran Dragić

Torek, 17. 5. 2016, 23.51

2 leti, 8 mesecev

Iz ZDA prihaja novica o Goranu Dragiću, ki jo želi slišati vsa Slovenija

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

2

Najbolj vroč slovenski košarkar Goran Dragić je v nedeljo končal sezono v najmočnejši ligi na svetu, kot poročajo ameriški mediji, pa ga bomo na delu spet videli v dresu slovenske reprezentance.

Za Miami Heat se je sezona v ligi NBA končala v konferenčnem polfinalu s porazom na odločilni sedmi tekmi proti Toronto Raptors. Onstran luže so se po izpadu Vročice že začela ugibanja, kdo od igralcev bo v prihodnji sezoni še nosil dres moštva s Floride, v Slovenijo pa je vzporedno pripotovala prijetna novica.

 

Kot pravi Ethan J. Skolnick, ki piše za Miami Herald, si slovenski košarkar Goran Dragić želi, da pride v sezono bolje pripravljen. "Dragić ponovno poudarja, da bo zaigral za slovensko reprezentanco," je zapisal na osebnem profilu na Twitterju.

 

 

Gogi, ki je bil na svetovnem prvenstvu leta 2014 v Španiji kapetan naše izbrane vrste, si je lani vzel premor in izpustil EuroBasket 2015, ki ga je naša reprezentanca igrala na Hrvaškem in nato v Lillu v Franciji po porazu z Latvijo izpadla v osmini finala. S slabšo uvrstitvijo je stopila korak nižje in bo morala po več kot desetih letih spet zaigrati v kvalifikacijah.

 

Zdovc ga je pogrešal, Kokoškov ga, kot kaže, ne bo

 

In v njih bomo, kot pravi novica iz ZDA, spremljali tudi Dragića. Lani mu predsednik Miamija Pat Riley ni pustil igrati za našo izbrano vrsto, ker je podpisal 75 milijonov evrov vredno petletno pogodbo. Prepričal ga ni niti klic nekdanjega selektorja Jureta Zdovca.

 

Pri najbolj vročem slovenskem košarkarju pa se je ob začetku te sezone poznalo, da prav zaradi pomanjkanja tekem, na katerih ni igral kar pol leta, ni bil v pravem tekmovalnem ritmu in je potreboval kar nekaj časa, da je dobil pravi zagon, ki ga je iskal.

 

Očitno ga bo letos iskal že v izbrani vrsti, s tem pa razveselil našega novega selektorja Igorja Kokoškova.

 

Slovenija bo na parketu spet imela pravega vodjo. | Foto: Slovenija bo na parketu spet imela pravega vodjo.

 

Gogijeva statistika v ligi NBA je bila 14,1 točke, 5,8 podaje in 3,8 skoka na tekmo, pravi obraz pa je začel kazati februarja, ko je svoji igri dodal dodatno širino. In njegovo kakovost bo razumljivo potrebovala tudi naša izbrana vrsta, ki jo od 31. avgusta do 17. septembra čaka šest kvalifikacijskih tekem za EuroBasket 2017. Nasproti ji bodo stale izbrane vrste Kosova, Bolgarije in Ukrajine.

 

Na evropsko prvenstvo se bodo uvrstile najboljše države iz vsake od sedmih skupin ter štiri najboljše druge ekipe.

Ne spreglejte