Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
31. 10. 2013,
12.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Allen Iverson

Četrtek, 31. 10. 2013, 12.14

8 let

Iverson še vedno čuti strast, a nima več želje po igranju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Košarkarski zvezdnik lige NBA Allen Iverson je zaradi pomanjkanja motivacije oziroma želje po igranju košarke končal kariero.

Danes se je najprej uradno poslovil od košarke, nato pa si je s tribun ogledal uvodno tekmo nove sezone svoje zdaj že nekdanje ekipe Philadelphia 76'ers. Ta je s 114:110 ugnala dvakratne branilce naslova, Miami Heat.

Iverson je dolga leta veljal za enega od najboljših igralcev lige NBA, na večni lestvici najboljših strelcev je s povprečjem 26,7 točke na tekmo na šestem mestu. Kljub temu da je s 183 centimetri med nižjimi košarkarji, je bil kar štirikrat najboljši strelec prvenstva NBA.

V sezoni 2000/01 so ga izbrali tudi za najkoristnejšega igralca sezone (MVP). Poleg tega je Philadelphio popeljal tudi v finale lige NBA, tam pa je ekipa morala priznati premoč Los Angeles Lakers. V ligi NBA je nazadnje igral v sezoni 2009/10, ko je odigral tri tekme za Memphis Grizzlies in 25 tekem za Philadelphio 76'ers, kjer je preživel prvih deset od skupno 14 let kariere v NBA, začel jo je leta 1996 kot prvi izbor na naboru lige.

"Vse, kar sem imel, sem dal košarki. Še vedno čutim strast do nje, a želje po igranju nimam več. V karieri ničesar ne obžalujem," je dejal 38-letni Iverson na slovesnosti v dvorani Wells Fargo Center, na kateri so ob njem sedeli nekdanji zvezdnik lige NBA Julius Erving, njegov nekdanji trener na univerzi Georgetown John Thompson, njegova mati Ann ter trije od njegovih petih otrok.

Lastnik 76'ers Josh Harris je bil prav tako govorec na ceremoniji, a za zdaj se ekipa uradno še ni poklonila Iversonu. To naj bi se zgodilo pozneje v sezoni, ko bodo pri Philadelphii obenem upokojili številko tri, ki jo je Iverson nosil na dresu.

Nazadnje je Iverson v sezoni 2010/11 igral za carigrajski Bešiktaš, v medijih pa se je večkrat znašel tudi zaradi svojega včasih kontroverznega vedenja.

Ne spreglejte