Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Torek,
1. 12. 2015,
17.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Philadelphia 76ers Allen Iverson rekord

Torek, 1. 12. 2015, 17.59

8 let

Nekdanje moštvo Iversona se je neslavno zapisalo v ameriško zgodovino

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Philadelphia je proti Houstonu izgubila 17. v sezoni in izenačila svoj lanski neslavni dosežek, skupno pa ima že 27 porazov, kar je nov mejnik med štirimi največjimi profesionalnimi športi v ZDA.

Košarkarji Philadelphie so letošnjo sezono začeli še na slabši način kot lansko. V začetku lanskega decembra so imeli ob svojem imenu po 17 tekmah zapisanih ravno toliko porazov, v letošnji pa so stopili še korak naprej in izgubili na prvih 18 zaporednih in tako izenačili (neslavni) rekord Brooklyna iz sezone 2009/10.

Ob upoštevanju še zaključka rednega dela minule sezone pa je Philadelphia postavila nov črni rekord – na zmago čaka že dolgih 251 dni. Za primerjavo, v tem času so prvaki lige NBA Golden State Warriors ustvarili razmerje 42 zmag in sedmih porazov.

Nesrečna roka pri izbiri novincev

Moštvo Philadelphie je že nekaj sezon med najslabšimi moštvi v ligi, saj si želijo skozi visoke nabore na NBA draftu v svojem moštvu združiti najbolj talentirane mlade košarkarje, vendar se jim za zdaj še ni izšlo oziroma niso najbolj pametno izbirali košarkarjev.

Na zadnjih treh naborih so skupaj izbrali pet košarkarjev med prvimi 15 izbori, vendar le dva od njih igrata za Philly.

Leta 2013 so vzeli Michaela Carterja-Williamsa, ki je bil v prvi sezoni izbran za novinca leta, vendar so ga sredi lanske sezone menjali v Milwaukee, lani pa so tvegali z izborom Kamerunca Joela Embiida, ki si je že pred naborom leta 2014 poškodoval stopalo.

Philadelphia ga je vseeno izbrala kot tretjega po vrsti, vendar do danes še ni odigral niti ene tekme, izpustil pa bo tudi celotno letošnjo sezono.

Ob Embiidu so lani vzeli tudi enega največjih evropskih talentov Darija Šarića, ki bo z veliko verjetnostjo v prihodnosti prišel v ligo NBA, vendar se je tudi za hrvaškega reprezentanta vedelo, da še nima namena oditi v severno ameriško ligo takoj, ampak naj bi to storil šele po letošnji ali celo šele po prihodnji sezoni.

Letos so manj eksperimentirali, vendar imajo težave s poškodbami

Na letošnjem draftu so ponovno izbirali kot tretji in se pričakovano odločili za Jahila Okaforja, ki je na prvih 18 tekmah s povprečjem več kot 18 točk in več kot osmih skokov na tekmo med glavnimi kandidati za novinca leta, vendar se vsaj za zdaj še ne 20-letni center ni najbolje znašel v tandemu z Norlensem Noelom, 12. naborom iz leta 2013.

Ob 21-letnem Embiidu, ki se je vsaj za zdaj izkazal za enega večjih zgrešenih naborov v zadnjih dveh letih, ima 54-leni Brett Brown, Philadelphia je njegovo prvo moštvo, kjer deluje kot glavni trener, kar nekaj težav s poškodbami v najmlajšem moštvu v ligi.

Vsi igralci z izjemo Carla Landryja so mlajši od 25 let, pa še ta je poškodovan, družbo pa mu delajo še 21-letni Tony Wroten, ki je bil v pretekli sezoni prvi strelec moštva, in Kendall Marshall.

Allen Iverson zadnji junak

Moštvo Phillyja je nazadnje v končnici igralo v skrajšani sezoni 2011/12, ko so izgubili v prvem krogu končnice, leta 1996 pa so nazadnje imeli pravico prvega izbora na draftu. Takrat so izbrali kasnejšo legendo kluba Allena Iversona (skupno je za Philadelphio odigral 12 sezon), s katerim so leta 2001 igrali v finalu lige NBA in izgubili proti Los Angeles Lakers, od takrat pa uspehov niso več ponovili.

V svoji sicer imajo tri NBA naslove, na katerih pa je že veliko prahu – osvojili so jih v letih 1955, 1967 in 1983.

Ne spreglejte