Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 12. 2015,
20.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Beno Udrih Goran Dragić Goran Dragić

Sreda, 16. 12. 2015, 20.25

8 let

Gorana Dragića je ugovarjanje sodnikom stalo prve izključitve v ligi NBA

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Najboljši slovenski legionar Goran Dragić je v tretji četrtini tekme Miami Heat : Portland prejel drugo tehnično napako in bil izključen s tekme. Vročica je kljub temu slavila zmago.

Moštvo Miami Heat, kjer igrata tudi dva slovenska legionarja (poleg Dragića še Beno Udrih), je sinoči zmagalo že četrtič na zadnjih petih tekmah severnoameriške profesionalne košarkarske lige NBA in šestnajste v sezoni. Z njo so se pomaknili na tretjo mesto na vzhodu lige NBA.

Dragić je za zmago Miamija nad Portlandom pred domačimi navijači s 116:109 v 27 minutah igre prispeval osem točk ob metu iz igre 4:10. Dodal je še osem podaj, dve ukradeni žogi in tri skoke.

Zaradi dveh tehničnih napak v tretji četrtini (v roku treh minut je kar dvakrat protestiral ob dosojeni osebni napaki, ki mu jo je dodelil sodnik James Williams) je bil Ljubljančan 1:37 minute pred koncem predzadnje četrtine izključen iz igre.

Po tekmi je predstavnikom sedme sile pojasnil, da je bilo vse, kar je po drugi osebni napaki izrekel delivcu pravice Williamsu, povsem preprosto vprašanje: Kaj? "To je vse," je zagotovil Gogi. "To je bila moja prva izključitev v ligi NBA. Na tekmah državne reprezentance sem to že izkusil, tukaj pa še ne. Zato sem bil v slačilnici kar malce iz sebe; hodil sem v krogih in sploh nisem mogel gledati tekme. Še dobro, da smo na koncu zmagali," je povedal Dragić.

Več priložnosti na parketu (20 minut) je bil tako deležen drugi Slovenec, ki si kruh služi na Floridi, Beno Udrih, ki pa je v tem času dosegel samo dve točki. Vsak izmed njegovih treh metov iz igre je zgrešil cilj, edini točki je dosegel z linije prostih metov. V statistiko je vpisal še skok in dve podaji.

Portland, - izstopal je z 32 točkami -, je vodil ves prvi polčas, v nadaljevanju pa je prišla do izraza kolektivna igra gostiteljev. Razen Dragića so vsi člani začetne peterke dosegli deset ali več točk. Chris Bosh jih je zbral 28, Hassan Whiteside pa 22.

Ne spreglejte