Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
25. 4. 2018,
11.31

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,77

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Miami Heat

Sreda, 25. 4. 2018, 11.31

6 let

Goran Dragić razočaran, a se zaveda, da je to del življenja

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,77
Goran Dragić | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Kapetan zlate slovenske košarkarske reprezentance Goran Dragić je tretjič v karieri dočakal končnico, a je tokrat iz nje izpadel najhitreje. Philadelphia je bila za Miami premočna. "Želim si, da bi igral nekoliko dlje. Je, kar je," pravi Gogi.

Philadelphia je trend dobrih iger iz zaključka rednega dela prenesla tudi v končnico. Miami je bil tisti klub, ki je občutil moč mlade in atletske ekipe. Enostavno ji košarkarji Vročice niso bili kos.

Tudi tokrat je bila Philadelphia bolj podjetna. Če se je na prejšnjih tekmah osredotočala na zadnje četrtine, je tokrat voz potegnila takoj ob polčasu. Tretjo četrtino je dobila s 34:20 in pred domačimi navijači naredila ključen posel k napredovanju v drugi krog.

Razočaran. Letos najhitreje izpadel iz končnice.

Goran Dragić tokrat ni imel pravega dne. Sicer je dosegel 15 točk in pet asistenc, a je imel met iz igre 6/16 (trojke 2/6), izgubil je tudi pet žog. In prav po eni izgubljeni žogi so mu živci popustili. Novinec Ben Simmons je bil tisti kradljivec, ki je nato odvihral v protinapad, v katerem pa ga je Dragić skušal zaustaviti in ga celo nešportno udaril po glavi. Neprimerna poteza v neprimernem trenutku, a je bil kapetan zlate slovenske košarkarske reprezentance na trnih z živci, saj je hotel, da Miami ne bi že ponoči končal sezone.

 

A se je na koncu to zgodilo. "Razočaran sem, vendar se zavedam, da je to del življenja, sezone. Želim si, da bi igral nekoliko dlje. Je, kar je," je po koncu sezone povedal Dragić.

Zanj je bila to tretja končnica v karieri, najdlje pa je prišel v prvem poskusu, v katerem je bil še golobradi fant pri Phoenix Suns. S Sonci je prišel celo do konferenčnega finala. Pred dvema letoma je z Miamijem v uvodnem krogu preskočil Charlotte in nato izpadel proti Torontu, letos pa je bila na prvi stopnički premočna vroča Philadelphia.

Bo res le kot gledalec?

Goran Dragić je zaključil s sezono. Naslednja se mu bo začela čez pol leta. | Foto: Getty Images Goran Dragić je zaključil s sezono. Naslednja se mu bo začela čez pol leta. Foto: Getty Images Od vseh treh udejstvovanj v zaključnih bojih je imel tokrat največjo vlogo in jo tudi statistično najbolj oplemenitil. Sicer je po minutaži pred dvema letoma igral več, a je tokrat dosegal v povprečju 18,6 točke (16,5 pred dvema letoma). Prav tako je imel več asistenc kot pred dvema letoma (4,6 : 3,6), skokov pa je imel tokrat manj (4,9 : 2,6).

Verjetno si bo z družino zdaj vzel čas za počitek, potem ko ga lani po napornem poletju z reprezentanco, ki jo je popeljal do zlate medalje, ni imel.

Do začetka naslednje sezone lige NBA je približno pol leta, kar pomeni, da v tem času tekmovalno ne bo aktiven. Čeprav je naznanil, da bo v bodoče le še navijač slovenske reprezentance, lahko pričakujemo, da ga bodo vodilni na Košarkarski zvezi Slovenije kontaktirali in ga skušali prepričati, da bi odigral kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo leta 2019 na Kitajskem proti Španiji in Črni gori, ki bosta konec junija oziroma začetek julija.

Ne spreglejte