Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 10. 2024,
22.50

Osveženo pred

3 ure, 5 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Natisni članek

Fenerbahče Panathinaikos Josh Nebo Olimpia Milano Alba berlin Žiga Samar Crvena zvezda Partizan Barcelona Real Madrid Evroliga Evroliga

Četrtek, 24. 10. 2024, 22.50

3 ure, 5 minut

Evroliga, 5. krog

Samar se je vrnil, a s soigralci visoko izgubil, Barcelona na vrhu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,10
Alba Berlin Žiga Samar | Žiga Samar se je vrnil po poškodbi, a s soigralci visoko izgubil. | Foto Guliverimage

Žiga Samar se je vrnil po poškodbi, a s soigralci visoko izgubil.

Foto: Guliverimage

Slovenski košarkar Žiga Samar se je po poškodbi v četrtek vrnil v tekmovalni ritem in z berlinsko Albo visoko izgubil pri Baskonii (57:80), tako da s soigralci ostajajo na zadnjem mestu. Samar je v petih minutah vpisal dve točki in skok. Na prvo mesto se je z zmago nad Lyonom vrnila Barcelona. Pri štirih zmagah je tudi Žalgiris.

Branilec naslova Panathinaikos je v Istanbulu premagal Fenerbahče z 81:76, na tretji današnji tekmi pa je bil Bayern v Münchnu boljši od Olympiakosa s 84:80.

Žalgiris je v četrtek ugnal Maccabi iz Tel Aviva, Real Madrid je doma visoko ugnal Crveno zvezdo, Baskonia in Anadolu Efes pa sta na peti tekmi prišla do tretje zmage.

Lanski finalist Real je zabeležil tretjo zmago in ima zdaj enak izkupiček kot njegov današnji tekmec iz Beograda. Madridčani so proti Crveni zvezdi polčas dobili s 46:29 in mirno krmarili do zmage. S 17 točkami se je izkazal Džanan Musa.

Do tretje zmage v sezoni sta prišla tudi Baskonia in Anadolu Efes. Prva je z 80:57 premagala Albo Berlin, pri kateri je pet minut na parketu prvič po poškodbi prebil Žiga Samar. Dosegel je dve točki in skok. Anadolu Efes pa je v gosteh s 96:84 ugnal Olimpio Milano. Slovenski reprezentant Josh Nebo za italijansko zasedbo zaradi poškodbe ni igral.

Na edini preostali tekmi je francoski derbi dobil Pariz, ki je s 87:80 v gosteh ugnal Monaco in mu preprečil skok na vrh lestvice. T.J. Shorts je za ekipo iz francoske prestolnice dosegel 28 točk in deset podaj.

Peti krog se je začel v sredo z obračunom med Partizanom in Virtus Bologno. Zmage s 70:69 so se v Beogradu veselili košarkarji italijanskega kluba, ki so bili uspešni prvič v sezoni, in Partizan je zdaj ob dveh zmagah pri treh porazih. Na koncu je odločilen koš na obračunu med Partizanom in Virtusom dvanajst sekund pred koncem dosegel Will Clyburn, ki je zadel za 70:69 in bil s 27 točkami tudi najučinkovitejši košarkar na parketu. Partizan je imel nato še priložnost za zmago, a je bil neuspešen, najbolj razpoložen je bil na koncu Tyrique Jones z 20 točkami.

V petek se obeta poslastica med Fenerbahčejem in Panathinaikosom.

Nicolas Laprovittola
Sportal Hud udarec za Barcelono

Evroliga, 5. krog

Sreda, 23. oktober:

Četrtek, 24. oktober:

Petek, 25. oktober:

Lestvica:

Ne spreglejte