Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 10. 2024,
17.24

Osveženo pred

3 dni, 7 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Natisni članek

RB Leipzig Xavi Simons poškodba Real Madrid Rodrygo liga prvakov liga prvakov Bayer Leverkusen Amine Adli

Četrtek, 24. 10. 2024, 17.24

3 dni, 7 ur

Poškodbe

Amine Adli na operacijo, Rodrygo na večtedenski prisilni počitek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,10
Amine Adli | Amine Adli mora na operacijo noge. | Foto Guliverimage

Amine Adli mora na operacijo noge.

Foto: Guliverimage

Maroški nogometaš Bayerja iz Leverkusna Amine Adli bo zaradi zloma noge in posledične operacije manjkal vsaj do konca zimskega dela sezone v nemškem prvenstvu, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Štiriindvajsetletni krilni nogometaš se je poškodoval na sredini tekmi lige prvakov proti francoskemu Brestu. Madridski Real pa naslednjih nekaj tednov ne bo mogel računati na Rodryga, ki si je poškodoval mišico.

Benjamin Šeško RB Leipzig : Liverpool
Sportal Šeško zapravljal priložnosti, zaušnica za Oblaka, Barca odčitala lekcijo Bayernu

Iz vrst aktualnih nemških prvakov so danes potrdili Maročanov zlom leve fibule, zaradi česar bo moral še danes pod nož. Manjkal bo slaba dva meseca oziroma vsaj do začetka drugega dela prvenstva, ki se začne 11. januarja.

Adli je na zelenico v dvoboju proti Brestu (1:1) vstopil sredi drugega polčasa, zaradi bolečin pa jo je nato 18 minut kasneje zapustil po posredovanju tekmeca.

Amine Adli | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

Maroški krilni nogometaš je to sezono igral na vseh 11 tekmah Bayerja. Okrepil ga je pred dobrimi tremi leti iz francoskega Toulousa, v tem času pa je odigral 126 tekem ter se 21-krat vpisal med strelce ter 22-krat med podajalce.

Rodrygo brez el clasica

Nogometaš Reala iz Madrida Rodrygo bo moral izpustiti prihajajoči el clasico, je v izjavi za javnost sporočilo moštvo iz španske prestolnice. Brazilskega napadalca po poročanju španskih medijev, med njimi je tudi As, čaka najmanj tri tedne okrevanja po poškodbi desne stegenske mišice.

Rodryga čaka več tednov okrevanja. | Foto: Reuters Rodryga čaka več tednov okrevanja. Foto: Reuters

Triindvajsetletni zvezdnik je moral zelenico Santiaga Bernabeua zapustiti pet minut pred koncem dvoboja tretjega kroga lige prvakov proti Borussii iz Dortmunda (5:2).

Real je danes potrdil poškodbo desne stegenske mišice pri Brazilcu, zaradi česar bo med drugim manjkal tudi na prihajajočem el clasicu v španskem prvenstvu, ki bo na sporedu v soboto ob 21. uri. Na lestvici španskega prvenstva ima Real tri točke zaostanka za vodilno Barcelono.

Rodrygo je to sezono za Real odigral 13 tekem in se trikrat vpisal med strelce.

Na seznamu poškodovanih pri Realu so sicer tudi Thibaut Courtois, David Alaba, Dani Carvajal in Brahim Diaz.

Simons bo počival več tednov

Nizozemski nogometaš Leipziga Xavi Simons bo zaradi poškodbe gležnja več tednov odsoten z igrišč, so danes sporočili iz nemškega kluba, pri katerem si kruh služi tudi slovenski reprezentančni napadalec Benjamin Šeško. Enaindvajsetletni Nizozemec se je poškodoval na tekmi lige prvakov proti Liverpoolu, ki so jo Nemci izgubili z 0:1.

Xavi Simons | Foto: Guliverimage Foto: Guliverimage

"Glede načina zdravljenja poškodbe se še nismo odločili," trdijo pri Leipzigu, ki zaradi poškodb že nekaj časa ne more računati na Xaverja Schlagerju in Davida Rauma.

Simons bo bržkone moral izpustiti tudi novembrski reprezentančni tekmi lige narodov.

Leipzig trenutno zaseda drugo mesto v nemški ligi, točkovno je izenačen z vodilnim Bayernom iz Münchna, v ligi prvakov pa je po treh tekmah še brez točk.

Salzburg Benjamin Šeško
Sportal Kako si je Benjamin Šeško privoščil Jamesa Milnerja? #video
Benjamin Šeško RB Leipzig
Sportal Leipzig vztraja pri vrhu, Šeško zapravljal priložnosti, nova rapsodija Angleža
Ne spreglejte