Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 12. 2023,
22.34

Osveženo pred

4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

Natisni članek

Partizan Beograd Crvena zvezda Alba berlin Žiga Samar Mike Tobey Barcelona Real Madrid Evroliga

Petek, 22. 12. 2023, 22.34

4 mesece

EVROLIGA, 16. KROG

Samar izpustil še šesto tekmo, Barcelona izkoristila mrk Žalgirisa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17
Žalgiris : Barcelona | Barcelona je ugnala Žalgiris. | Foto Guliverimage

Barcelona je ugnala Žalgiris.

Foto: Guliverimage

V 16. krogu evrolige je drugouvrščena Barcelona v petek s 85:80 ugnala Žalgiris in je zdaj z izkupičkom 11-5 izenačena s tretjim Virtusom. Berlinska Alba je zabeležila še trinajsti poraz v sezoni, potem ko je bil v Nemčiji z 91:82 močnejši Fenerbahče. Žiga Samar je za ekipo iz nemške prestolnice zaradi poškodbe stopala v evroligi izpustil še šesto zaporedno tekmo.

Fenerbahče je pot k zmagi proti Albi tlakoval v tretji četrtini, ki jo je dobil z 21:12. Turška ekipa je prišla do devete zmage v sezoni. Scottie Wilbekin je za turško ekipo dosegel 20 točk, pri Albi jih je Sterling Brown vknjižil 15.

Barcelona je prišla še do enajste zmage v sezoni, potem ko je s 85:80 slavila na gostovanju v Kaunasu pri Žalgirisu. Ta je štiri minute pred koncem po košu Rolandsa Smitsa še vodil z 80:77, nato pa do konca srečanja ni veš našel poti do koša. Litovska zasedba je v zadnji četrtini dosegla le sedem točk in zabeležila še enajsti poraz v sezoni. Nicolas Laprovittola je za Barcelono dosegel 18 točk, prav toliko jih je za Žalgiris dosegel Laurynas Birutis.

Mike Tobey je dosegel 12 točk. | Foto: Guliverimage Mike Tobey je dosegel 12 točk. Foto: Guliverimage Tobey dvomesten ob zmagi Zvezde, Real nadigral Partizan

Za uvod v krog je Crvena zvezda z Mikom Tobeyjem v četrtek "gostovala" v dvorani Aleksandra Nikolića in Maccabi iz Tel Aviva premagala z 98:92. V Pionirju je svojo domačo tekmo igral Maccabi Tel Aviv, gostil pa je zares domačo ekipo Crveno zvezde. Miloš Teodosić, ki je dal 27 točk, in soigralci so zmagali z 98:92. Rdeče-beli so dali v drugi četrtini 31 točk, tudi v tretji 28 in si še pred zadnjo priigrali lepo prednost. Slovenski reprezentant Tobey je tokrat le dobil nekaj več priložnosti za igro (13 minut) in jo je tudi dobro izkoristil, saj je dal 12 točk (en skok, ena asistenca). To je bila Zvezdina šele šesta zmaga sezone.

Košarkarji vodilnega Reala so vknjižili 15. zmago, s 91:75 so odpravili Partizan. Real Madrid je vse dvome o zmagovalcu odpravil v tretji četrtini, ko je vodil že 76:51. Pri Madridčanih je Džanan Musa dosegel 23 točk, pri četrtem Partizanu pa jih je Bruno Caboclo dosegel 18. Real je pri 15. zmagah in le enem porazu.

Valencia je končala zmagoviti niz drugega Virtusa Bologne. 

Evroliga, 16. krog

Četrtek, 21. december:

Petek, 22. december:

Lestvica:

Ne spreglejte