Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 12. 2023,
22.28

Osveženo pred

4 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24

Natisni članek

Žiga Samar Alba berlin Barcelona Real Madrid Mike Tobey Crvena zvezda Partizan Beograd Evroliga

Sreda, 20. 12. 2023, 22.28

4 mesece, 1 teden

EVROLIGA, 15. KROG

Real nadigral Crveno zvezdo, tesna zmaga za PAO

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24
Real Madrid Crvena Zvezda | MIke Tobey in soigralci proti Realu Madridu niso imeli nobenih možnosti. | Foto Guliverimage

MIke Tobey in soigralci proti Realu Madridu niso imeli nobenih možnosti.

Foto: Guliverimage

Pred božičem bosta odigrana še dva kroga evrolige. Za uvod v 15. krog se je obetal spektakel v Beogradu, kjer je pri Crveni zvezdi gostoval vodilni Real Madrid, a si je že v drugi četrtini priigral 11 točk prednosti. V drugem polčasu je Zvezdi dovolil samo še 24 točk in zmagal z 72:58.

V 15. krogu evrolige je Real Madrid prišel do svoje že 14. zmage. Za končni izid z 72:58 sta največ točk prispevala Mario Hezonja (17) in Vincent Poirier (14). Pri Crveni zvezdi sta bila s po 14 točkami najboljša strelca Miloš Teodosić in Luka Mitrović. Slovenski reprezentant Mike Tobey je igral šest minut in tekmo končal z dvema točkama in enim skokom.

Žiga Samar ne igra. | Foto: Guliverimage Žiga Samar ne igra. Foto: Guliverimage Zadnjeuvrščena Alba Berlin, brez poškodovanega Žige Samarja (stopalo), je s 74:70 presenetila Barcelono. Za nemško ekipo je to šele tretja zmaga, za španskega velika pa peti poraz. Najbolj učinkovit je bil Matt Thomas s 13, pri gostih je Nicolas Laprovittola dosegel 15 točk.

Na drugo mesto se je prebil italijanski Virtus, ki je v Bologni po hudem boju premagal pirejski Olympiakos s 69:67. Odločilni točki je 40 sekund pred koncem izenačenega dvoboja prispeval Daniel Hackett. Izraelski Maccabi je bil v Beogradu boljši od španske Baskonie z 89:81, beograjski Partizan pa je v Valencii zmagal z 72:67.

V sredo zvečer sta do tesnih zmag prišla Fenerbahče in Panathinaikos, prvi je z 80:78 premagal Žalgiris, drugi pa z 91:90 Monaco. Lažje pa so do zmage prišli košarkarji Bayerna in Olimpie iz Milana, ki so premagali Anadolu Efes s 86:71 oziroma Asvel s 84:61.

Cedevita Olimpija Bešiktaš Jaka Blažič
Sportal Kar 13 izgubljenih žog in še 12. poraz Cedevite Olimpije

Evroliga, 15. krog

Torek, 19. december:

Sreda, 20. december:

Lestvica:

 

Ne spreglejte