Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 1. 2015,
12.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Erazem Lorbek rehabilitacija regeneracija vrnitev reprezentanca

Četrtek, 29. 1. 2015, 12.03

8 let

Erazem Lorbek je predčasno potegnil črto čez to sezono

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Poškodbe so v zadnjih letih dodobra načele košarkarja Erazma Lorbka, ki v tej sezoni ni stopil na parket in tudi ne bo. Telo bi rad v celoti pripravil na nove predstave, ki jih želi še prikazati.

Naporne sezone in nato še reprezentančno udejstvovanje so pri 210 centimetrov visokem Erazmu Lorbku pustile posledice. Nazadnje je imel operativni poseg na kolenu in zaradi tega izpustil domač EuroBasket leta 2013. Ko se je med sezono pri Barceloni vračal, se še ni počutil povsem stabilnega, na koncu pa mu je ponagajal še gleženj.

Selektor slovenske reprezentance Jure Zdovc ga je pred svetovnim prvenstvom v Španiji čakal, ali se bo morda le dobro počutil na parketu, vendar ga je spet izdalo koleno. Zato se je Erazem odločil, da telesu nameni daljši počitek in se posveti regeneraciji telesa.

"Odločil sem se za počitek, pripravljam se na prihodnjo sezono"

"Napredujem iz dneva v dan. Manjka mi še kar dovolj, a je spodbudno, da gre vse po načrtih. Pod to sezono sem že potegnil črto. Odločil sem se za počitek in se pripravljam na prihodnjo. Poškodbe so se vlekle iz sezone v sezono. Nekoliko sem jih lahko saniral, nikdar pa ne v celoti in zato ni bilo dobro. Pri kolenu, recimo, nisem imel nikdar takšnega občutka kot pred operacijo. Zato sem se odločil, da bom fizično dobro pripravljen, preden se vrnem," je na vprašanje o počutju odgovoril najstarejši od bratov Lorbek, ki dela vaje za okrepitev mišic po celotnem telesu, terapije pa opravlja pod vodstvom Saša Vugrina.

Ne želi prehitevati dogodkov, čeprav so klubi povpraševali po njem. V mislih ima le eno: "Osredotočen sem na obnovo telesa. Upam, da bom v najlepši luči prišel nazaj. Rad bi bil pripravljen tako kot takrat, ko sem dobro igral na Poljskem."

"Čas je neopredeljen"

Kdaj bi ga lahko videli na parketu, Erazem ne želi točno napovedati, zato tudi zdaj ne more povedati, ali bo poleti nared za reprezentančni podvig. Slovenija bo namreč uvodni del evropskega prvenstva igrala na Hrvaškem, ob pričakovanem napredovanju pa v Franciji, kjer si bo skušala priboriti vozovnico za olimpijske kvalifikacije ali pa kar neposredno vstopnico za Rio 2016. "Brez košarke težko shajam. Povsem drugače je, ker nisem v tekmovalnem ritmu. Po drugi strani pa preživljam več časa z družino. Težko rečem, kdaj bom spet na parketu. Čas je neopredeljen. Naredili bomo vse, da bom pripravljen za prihodnjo sezono. Ali bom lahko v pomoč reprezentanci, lahko spet le rečem, da bo čas pokazal. Do takrat je namreč še veliko mesecev. Moralo se bo poklopiti več stvari. Sem pa pri vsem optimistično naravnan," je sklenil pogovor Lorbek, ki je pred petimi leti na evropskem prvenstvu na Poljskem popeljal Slovenijo v boj za medalje in se moral na koncu skupaj s soigralci zadovoljiti s četrtim mestom.

Ne spreglejte