Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
15. 3. 2013,
22.17

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Union Olimpija Široki

Petek, 15. 3. 2013, 22.17

1 leto, 3 mesece

Ena sodniška odločitev jih je povsem iztirila

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Praktično nihče v dvorani v Stožicah si ni mislil, da bo Olimpija zapravila prednost 18 točk proti Širokemu, ki si je z zmago proti zeleno-belim priigral obstanek v ligi.

Olimpija je bila pred začetkom 25. kroga še v kombinacijah, da si morda skozi šivankino uho zagotovi vstopnico za zaključni turnir, Široki pa je plaval v kalnih vodah in bil blizu zadnjega mesta. Ta namreč oddalji klub za eno leto od regionalnega tekmovanja. Razlika v kakovosti sprva ni bila vidna le na lestvici, temveč tudi na parketu. Ljubljančani so se zelo racionalno lotili dvoboja. Žog praktično niso izgubljali, suvereno dobivali skok, ob dodatku dobre obrambe pa je temu primerno naraščala tudi prednost. Po prvič četrtini je ta znašala osem točk (19:11), najvišja pa je bila v drugi četrtini pri 34:16, ko je osmo točko v začetku druge četrtine dosegel Klemen Prepelič.

Ena sodniška odločitev je nato botrovala mrku Olimpije. Sasu Salin je zaradi domnevnega simuliranja prekrška dobil tehnično osebno napako in koncentracija je domačim povsem padla. Sledil je delni izid Širokega 19:4 in kar naenkrat je bil lov na pomembno zmago znova odprt (38:35).

Približno 2000-glava množica ni imela pretiranega razloga za zadovoljstvo ob gledanju igre v drugem polčasu, saj je bilo na obeh straneh čutiti nekakšen krč. Izbranci Saše Filipovskega nikakor niso našli začetnega ritma. Lahko bi rekli, da so bili bitko sami s seboj. Večkrat jim je sicer uspelo pobegniti na zadovoljivo prednosti, a so kaj kmalu dopustili Širokemu, da je ujel priključek. Pri rezultatu 69:63 in 1:40 pred koncem je nekako kazalo, da bo Olimpija vendarle krenila v mirno končnico, a je Prepelič znova naredil neumnost v obrambi. Nad Josipom Bilinovcem je namreč še drugič storil identično osebno napako, ta pa je ob uspešnem metu za tri točke obakrat zadel tudi dodatni prosti met. Bilinovac se je odlično znašel, ko mu je v obrambi nasproti stal Klemen. V zadnji četrtini mu je praktično z enakega položaja natresel kar enajst točk. "Prle" se je v zaključku večkrat znašel v središču pozornosti. Imel je na razpolago tudi štiri proste mete, ki bi lahko prinesli boljši jutri, a na žalost zgrešil dvakrat, kar je Široki izkoristil in izsilil podaljšek.

Glave tudi v petminutnem dodatku niso bile mirne, kakor tudi ne roke. Proste mete so košarkarji Olimpije metali katastrofalno 19/32 in ob takšni neučinkovitosti težko pričakuješ zmago. Ta pa se je Olimpiji izmuznila iz rok povsem v zadnji sekundi podaljška, ko je Željko Šakić zadel trojko in svojemu klubu zagotovil obstanek v regionalni ligi.

Ne spreglejte