Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
10. 5. 2017,
11.28

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić Real Madrid Erazem Lorbek Evroliga

Sreda, 10. 5. 2017, 11.28

6 let, 6 mesecev

Laskavo priznanje za slovenskega zvezdnika

Dvomov ni: Luka Dončić je vzhajajoča zvezda

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40

Osemnajstletni član madridskega Reala in skorajšnji slovenski reprezentant Luka Dončić bo prejel priznanje za najobetavnejšega košarkarja evrolige.

Dvanajst let po tem, ko so pri evroligi uvedli priznanje vzhajajoča zvezda, namenjeno najboljšemu mlademu košarkarju do 22. leta starosti, bo lovorika znova pristala v slovenskih rokah. Leta 2005 ga je prejel Erazem Lorbek, letos ga bo Luka Dončić. O tem, za kako nadarjenega in cenjenega košarkarja gre, priča glasovanje trenerjev evroligaških klubov. Končna odločitev je bila namreč soglasna. Na vseh glasovalnih listih se je znašlo zgolj eno ime – Luka Dončić.

Neustrašni mladenič

Ljubljančan, ki je 28. februarja dopolnil 18 let, je letos nase opozoril s številnimi atraktivnimi akcijami, bodisi drznimi meti bodisi prodori ali čarobnimi podajami. A če so to akcije, ki navdušujejo ljubitelje posnetkov najbolj atraktivnih akcij, je dobra dva metra visoki košarkar strokovnjake prepričal tudi z igralsko globino.

Nastopil je na 33 evroligaških tekmah in v povprečju dosegel 8,1 točke ter zbral 4,5 skoka in 4,3 podaje. Za nameček je bil pogosto tudi jeziček na tehnici pri zmagah Reala in pogumni adut trenerja Pabla Lasa v prelomnih trenutkih. Na račun tega je bil (kot najmlajši košarkar v zgodovini) kar štirikrat tudi najkoristnejši košarkar kroga.

Luka Dončić - najbolj vroče slovensko košarkarsko ime v Evropi. | Foto: Sportida Luka Dončić - najbolj vroče slovensko košarkarsko ime v Evropi. Foto: Sportida

Ni še konec

Dončić, ki bo letos na EuroBasketu prvič nastopil tudi za Slovenijo in naj bi bil prihodnje leto eno najbolj vročih imen nabora lige NBA, se je s priznanjem za vzhajajočo zvezdo uvrstil na spoštovanja vreden seznam. Na njem so ob že omenjenem Lorbku tudi Rudy Fernandez, Andrea Bargnani, Danilo Gallinari, Novica Veličković

A njegovo delo s tem še ni končano. Prihodnji teden ga namreč s soigralci čaka zaključni turnir evrolige v Istanbulu. Španski polfinalni tekmec bo Fenerbahče. Drugi polfinalni par tvorita CSKA in Olympiacos. Dončić je že bil junak mladinskega zaključnega turnirja evrolige. Bo letos tudi junak članskega?

Ne spreglejte