Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 3. 2015,
20.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Zoran Dragić Beno Udrih Miami NBA

Ponedeljek, 16. 3. 2015, 20.37

8 let

Dragocenih 20 točk Gorana Dragića ohranja upe na končnico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Vročica iz Miamija je ponoči z rezultatom 106:92 odpravila Kavalirje. Goran Dragić je prispeval 20 točk in 9 podaj. Zoran je bil tokrat uvrščen v ekipo, a priložnosti pod košem ni dočakal.

Uspešen je bil tudi Beno Udrih, ki je v statistiko Grizlijev - ti so z rezultatom 92:81 odpravili ekipo Nuggets iz Denverja - vpisal devet točk.

Levji delež k zmagi vročice iz Miamija, ki je po prvi polovici tekme vodila za kar 18 točk, kar je najvišja prednost Miamija v tej sezoni, je prispeval Dwyane Wade. Na domačem parketu je v statistiko Vročice vpisal 32 točk, od tega jih je kar 21 dosegel v prvi polovici tekme.

Tudi najboljši slovenski košarkar Goran Dragić je povedal svoje. Govoril je s koši in podajami. V skoraj 40 minutah, kolikor jih je preživel na razgretem parketu, je zmagovalni statistiki Miamija dodal 20 točk in devet podaj.

Miami je tako svojemu nekdanjemu članu LeBronu Jamesu, ki danes nosi dres clevelandskih Kavalirjev, zadal nov poraz, z zmago pa se je znova zavihtel na osmo mesto vzhodne konference, ki še vodi v končnico.

"Naši fantje so si te zmage močno želeli," je po tekmi priznal trener zmagovalcev Erik Spoelstra. "Dobro se zavedamo, kaj pomeni boj za končnico. Zdelo se je, da smo spet staro dobro moštvo Miami Heat. Fantje so kričali drug na drugega, veliko strasti je bilo na parketu in to smo potrebovali."

Tudi Wade se je strinjal, da je zdaj obdobje, ko gre za vse ali nič. "Enkrat smo v končnici, drugič zunaj nje in tako vsak dan znova. To zmago smo res potrebovali," je priznal.

Sredi tretje četrtine je Wade ohranil žogo, ki je bila že izgubljena, za hrbtom jo je podal do Dragića, ki je želel zaključiti, a mu je poizkus blokiral J.R. Smith. Wade je žogo rešil še enkrat, še enkrat skušal za hrbtom podati do kapetana slovenske reprezentance, tokrat neuspešno. "Ne bom trdil, da sem to načrtoval. Bilo pa je lepo. Upal sem, da bo zaključil. Samega sebe sem presenetil, mislil sem si: 'Oh, to je bilo lepo.' To je bila sreča, fantje. Otroci, ne poizkušajte tega doma," je nasmejano razložil Wade.

Med poraženci se je najbolj izkazal LeBron James, ki je zbral 26 točk, od tega kar 16 v zadnji četrtini. "Šele v zadnji četrtini sem našel prave občutke," je James, ki se je čez dan posvečal poškodbi kolena, povedal po tekmi. "Skušal sem pritisniti na njihovo obrambo, najti pravi ritem in na koncu mi je to tudi uspelo."

Vročica bratov Dragić bo v sredo gostila Portland.

Igral je tudi Memphis Bena Udriha, tudi Grizliji so zmagali. Z 92:81 so bili boljši od Denver Nuggets. Udrih je v 24 minutah dosegel devet točk, pet skokov in dve podaji, prvi strelec pri zmagovalcih je bil Zach Randolph z 21 točkami.

"Tony Allen je tisti, ki dela razliko. To ni vidno v statistiki, toda prekinil je veliko iger. Tekmo je obrnil v njihovo korist s pritiskom na tekmece in intenzivnostjo," je o dobri predstavi Allena, ki je dosegel 14 točk, devet skokov, dve podaji in ukradeno žogo, povedal začasni trener Denverja Melvin Hunt.

Memphis je do zmage prišel predvsem po zaslugi skokov, v tem elementu igre je bilo 57:37; tudi zaradi tega, ker pri Denverju ni igral prvi skakalec v sezoni Kenneth Faried.

Ne spreglejte