Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sobota,
20. 2. 2016,
13.11

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Zlatorog Andrej Žakelj Aleš Pipan

Sobota, 20. 2. 2016, 13.11

7 let, 12 mesecev

Dopoldne v službi, popoldne znanstvena fantastika na parketu (video)

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Na zaključnem turnirju slovenskega pokala je veliko presenečenje pripravila domžalska Lastovka, še lani drugoligaš, ki je izločil Zlatorog, v nedeljo pa se bo udaril še s Krko za naslov.

Košarkarji Lastovke pod vodstvom Andreja Žaklja so že z uvrstitvijo na zaključni turnir, potem ko so na drugi četrtfinalni tekmi nadoknadili 14 točk zaostanka, pripravili prijetno presenečenje.

Pred tekmo z Zlatorogom so si želeli le enakovrednega boja, na koncu pa so po vodstvu skozi vso tekmo postali dvanajsti klub z uvrstitvijo v veliki finale slovenskega pokala.

Zlatorog je tri dni po tem, ko je še drugo leto zapored iz pokalnega boja izločil ljubljansko Olimpijo, presenetljivo s 61:72 klonil proti Lastovki, ki je še pred štirimi sezonami igrala v tretji ligi, letos pa je prvič med prvokategorniki v slovenskem prvenstvu.

"Zelo vesel sem za svoje fante. Odigrali smo tri tekme v štirih dneh in to je za nas znanstvena fantastika. Morate vedeti, da nekateri poleg igranja košarke hodijo tudi v službo. Pokazalo se je veliko srce naših igralcev, ki zelo dobro trenirajo, poslušni so in tako napredujejo. Na dvoboju z Zlatorogom smo bili dovolj osredotočeni, da smo se držali navodil, ki sem jih dal pred tekmo. Igrali smo z velikim srcem, pametno, kar sem tudi zahteval od fantov, ki jim še enkrat čestitam za zmago," je po eni največjih zmag v zgodovini Lastovke navdušen Andrej Žakelj.

Bili so kot razbita vojska

Za razliko od dvoboja z Olimpijo, ko niso bili v vlogi favorita, pa so tokrat drugačen obraz pokazali košarkarji Zlatoroga, ki so imeli za seboj odličen niz 11 zaporednih zmag, ki ga je končalo moštvo z le tremi zmagami v slovenskem prvenstvu.

"Bili smo povsem neprepoznavni, igrali smo slabo tako v obrambi kot v napadu. Očitno smo se povsem iztrošili na vseh tekmah z Unionom Olimpijo," je razloge za poraz videl Aleš Pipan.

Njegovo moštvo v polfinalni tekmi ni niti enkrat povedlo.

"Proti Lastovki nam ni uspelo pokazati več kot to slabo igro. Lastovka je imela več želje in volje, igrala je bolj pametno, poletno, zadevala je, medtem ko smo mi na parketu delovali utrujeno in kot razbita vojska," je bil po prvem porazu po decembrskem prihodu na klop razočaran trener Laščanov Aleš Pipan.

Ne spreglejte