Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
30. 10. 2018,
10.56

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,64

1

Natisni članek

Dallas Mavericks LeBron James Luka Dončić Luka Dončić

Torek, 30. 10. 2018, 10.56

5 let, 5 mesecev

Po rekordni predstavi Luke Dončića

Dončić: Presenečen? Jaz ne, zagotovo so drugi.

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,64

1

Luka Dončić | Luka Dončić je z 31 točkami postavil osebni rekord v ligi NBA. | Foto Getty Images

Luka Dončić je z 31 točkami postavil osebni rekord v ligi NBA.

Foto: Getty Images

Dallas Mavericks so zabeležili že peti poraz in ostajajo pri le dveh zmagah, a v klubu verjamejo, da so na pravi poti. Na poti, da se povsem uveljavi v ligi NBA, pa je zagotovo Luka Dončić, ki je dosegel strelski rekord. "Vedel sem, da lahko igram košarko," je po odlični predstavi dejal Dončić.

"Vse smo videli že poleti. Mislim, da ni nihče presenečen. Jasno je, da je sposoben," je po novi odlični predstavi Luke Dončića dejal njegov soigralec Dennis Smith jr. Slovenski košarkarski dragulj je sicer moral priznati premoč San Antonio Spurs, ki so bili boljši po podaljšku (113:108), spisal pa je najboljšo predstavo v ligi NBA.

Z 31 točkami je namreč zabeležil osebni strelski rekord, povrhu vsega imel dober odstotek meta. Iz igre je metal 11/18, od tega trojke 4/6 - pri prostih metih je bil njegov met 5/6. V statistiko je vpisal še osem skokov in štiri asistence, najbolj pa bodejo v oči le izgubljene žoge, ki jih je bilo tokrat kar šest.

Luka Dončić
Sportal Rekord in nora četrtina Dončića, Slovenca sta se ustavila pri 51 točkah #video

Z 20,4 točke na tekmo je najboljši strelec med novinci v ligi NBA. Drugi Trae Young (Atlanta) je pri 18,3, tretji Deandre Ayton (Phoenix) pa pri 17,5 točke. Če bi gledali le učinkovitost, ima najboljše številke Ayton, Luka je drugi.

"Jezditi moramo z najbolj vročim, tokrat smo z Lukom"

"Poglejte, zelo dober igralec je. Nič ni videti presenečen, da se to dogaja. Naša naloga je, da jezdimo s tistim košarkarjem, ki je vroč in ustvarja igro. V nedeljo je bil to Dennis, tokrat sta bila Luka in Barnes (Harrison Barnes, op. p.), ki sta dajala ritem, in lepo je bilo to videti," je po tekmi povedal glavni trener Rick Carlisle.

Rekordna predstava Luke Dončića

Ali je presenečen, da mu gre tako dobro v NBA, je slovenski čudežni deček odgovoril: "Jaz ne. Vedel sem, kako lahko igram košarko. Vem pa, da je verjetno veliko ljudi presenečenih."

Luka Dončić
Sportal V Dallasu ponoreli, dolga vrsta le zaradi Dončića #video

Boljši od Jamesa, Jordan je bil še bolj razpoložen

Tokrat so jezdili z Luko Dončićem in Harrisonom Barnesom, je poudaril trener Rick Carlisle. | Foto: Getty Images Tokrat so jezdili z Luko Dončićem in Harrisonom Barnesom, je poudaril trener Rick Carlisle. Foto: Getty Images V sedmih tekmah je dosegel 143 točk, njegov idol LeBron James je bil leta 2003 v prav toliko tekmah pri 118 točkah. Veliki Michael Jordan se je v krstni sezoni po sedmih tekmah lahko pohvalil s 174 točkami. Kaj sta omenjena košarkarja naredila v nadaljevanju karier, je jasno vsem. Kaj bo Luka, bo pokazal čas, zdaj pa so to statistični podatki, o katerih govorijo prav vsi.

Zadnjo tekmo je Dončić s soigralci izgubil po podaljšku in še čaka, da se bo trend ekipe obrnil v pravo smer. "Zares smo se borili. Mislim, da je to ena najboljših tekem, ki smo jih odigrali. Trdo smo delali proti playoff ekipi na njenem terenu. Dobro delo smo opravili. Zaupati moram le soigralcem. Držati moramo skupaj. Če bomo igrali kot tokrat, nam bo šlo dobro."

Zdaj prav proti vzorniku Jamesu

Naslednja Dončićeva postojanka je Los Angeles, kjer je doma LeBron James. | Foto: Getty Images Naslednja Dončićeva postojanka je Los Angeles, kjer je doma LeBron James. Foto: Getty Images Skupaj s Smithom in Barnesom so dosegli 71 točk, Smith pa je imel ob izteku rednega dela celo priložnost, da bi zagotovil Mavericksom zmago, a je drugi prosti met 2,6 sekunde pred koncem zgrešil. "Ponosen sem na dejstvo, kako smo se borili. Držali smo skupaj. Na mojih plečih je, da zaključim tekmo. Tokrat je nisem, vendar jo bom naslednjič. Na meni je. Prostih metov sem se lotil samozavestno. Dejal sem si, naj zaupam svojim navadam. Prva žoga je šla notri. Mislil sem, da bo šla tudi druga. Na žalost ni šla. Se zgodi. Naslednjič bom zadel," je dejal Smith.

Dallas bo naslednjo tekmo igral v noči na četrtek, ta tekma pa bo prav posebna za našega Dončića, saj mu bo nasproti stal idol James z njegovimi Los Angeles Lakers.

Luka Dončić, Utah Jazz
Sportal Dallas tokrat ni dočakal čarovnije Dončića, ki je ponovil podvig iz leta 1979 #video
Ne spreglejte