Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 6. 2022,
10.01

Osveženo pred

1 leto, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

Natisni članek

špansko prvenstvo Real Madrid Pablo Laso Anthony Randolph

Ponedeljek, 20. 6. 2022, 10.01

1 leto, 10 mesecev

Pablo Laso

Čustvena vrnitev Španca po srčni kapi #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19
Pablo Laso | Pablo Laso je s tribun pospremil obračun svojih varovancev. | Foto Guliverimage

Pablo Laso je s tribun pospremil obračun svojih varovancev.

Foto: Guliverimage

Košarkarji Real Madrida so v nedeljo osvojili naslov španskega prvaka, v Madridu pa je bilo po koncu tekme precej čustveno, saj je uspeh svojih varovancev s tribun pospremil tudi trener Pablo Laso, ki je pred nekaj tedni utrpel srčno kap. Soigralci španskega kluba so se s posebno gesto poklonili tudi Anthonyju Randolphu, ki je na prvi tekmi finalne serije utrpel hudo poškodbo.

Košarkarska žoga splošna
Sportal Košarkarji Reala prvaki, čestital jim je tudi Dončić

Košarkarji Real Madrida še 36. v zgodovini slavijo naslov španskega košarkarskega prvaka. Nekdanji klub Luke Dončića je v finalni seriji s 3:1 v zmagah ugnal Barcelono in se spet zavihtel na vrh španskega prestola. V Madridu so se ob zmagi v finalu razveselili tudi vrnitve trenerja Pabla Lasa, ki je v začetku junija doživel srčni napad. Laso je trener Real Madrida od leta 2011, z njim je dvakrat zmagal v evroligi, letos pa izgubil finale. Svojo ekipo je letos na drugi tekmi polfinala španskega prvenstva popeljal do zmage nad Vitorio, nato pa so ga dan kasneje zaradi slabega počutja odpeljali v bolnišnico.

54-letni Španec se je nato hitro pobral, njegovo mesto pa je začasno prevzel njegov pomočnik Chus Mateo, ki je ekipo tako popeljal tudi do naslova. Od veselja in ponosa je v nedeljo prekipeval tudi Laso, ki si je v živo ogledal obračun v španski prestolnici in se nato skupaj z ekipo veselil nove lovorike. "Rad bi čestital moji ekipi, pa ne le za ta naslov, za celotno sezono. V desetih mesecih se nam je zgodilo ogromno dobrega in slabega. Igrali smo v štirih finalih," je dejal Laso.

"Za mano so res težki dnevi. Zdaj se počutim dobro, čeprav nisem bil ves čas z ekipo, sem kljub temu zelo vesel. Kot trener včasih pobiraš lovorike, pa se ne počutiš tako ponosno, kot se jaz počutim letos, ko nismo osvojili vsega. Čestitke si zasluži res celotna ekipa," je po tekmi na novinarski konferenci dejal Laso, preden je njegovo mesto prevzel Mateo.

Spomnili so se tudi na Randolpha

Ob zmagi, ki jo je navdušeno pospremil tudi Dončić, so se v španskem kraljevem klubu spomnili tudi na poškodovanega Američana s slovenskim potnim listom Anthonyja Randolpha, ki je na prvi tekmi finala utrpel hudo poškodbo, zaradi katere bo od igrišč oddaljen več mesecev. Na prvi finalni tekmi španskega prvenstva med Real Madridom in Barcelono mu je tako grdo obrnilo koleno, da si je strgal sprednjo križno vez (ACL) v levem kolenu, v teh dneh bo prestal operacijo, nato pa ga čaka vsaj sedem mesecev rehabilitacije.

V znak podpore in zahvale soigralcu so košarkarji Reala po zmagoslavju v finalu na koš v centru WiZink obesili dres nekdanjega slovenskega reprezentanta, ki v zadnjih letih nima sreče s poškodbami.

Preberite še:

Real Madrid Anthony Randolph
Sportal Tega so se bali: Tonček utrpel najtežjo poškodbo
Anthony Randolph
Sportal Grozljiva poškodba zlatega Randolpha, oglasil se je tudi Dončić
Ne spreglejte