Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Nedelja,
5. 7. 2015,
7.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Los Angeles Lakers

Nedelja, 5. 7. 2015, 7.46

8 let

Center, ki je zadnji dve sezoni stagniral, prvi ulov Lakers

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Peti dan uradnega pogajanj med moštvi in igralci v ligi NBA je prinesel tudi prvi dogovor s strani Los Angeles Lakers, ki bodo v menjavi iz Indiane dobili centra Roya Hibberta.

Letošnja tržnica v ligi NBA se vsaj za zdaj ne razpleta po željah Los Angeles Lakers. Ko je postalo jasno, da je najbolj vroči igralec tržnice LaMarcus Aldridge našel novo ekipo, okrepil je San Antonio Spurs, in jim ni uspela tudi menjava s Sacramentom za DeMarcusa Cousinsa, je Lakers vse bolj tekla voda v grlo, saj je večina najbolj zaželenih prostih igralcev odšla v druga moštva. Direktorju je verjetno zato postalo še kako vroče, sploh ko se je spomnil besed, ki jih je obljubil navijačem Jezernikov, da bodo v letu 2017 znova med širšimi kandidati za naslov.

Na peti dan tržnice so končno dobili novega člana. Iz Indiane bo v menjavi za nekaj denarja in bodoče izbor(e) prišel 28-letni Roy Hibbert. Center z dvojnim državljanstvom, ob ameriškem ima še jamajško, je bil pred leti med najboljšimi centri lige, v zadnjih dveh sezonah pa ni več našel forme. V zadnji sezoni je tako dosegal 10,6 točke in 6,8 skoka ter 1,9 blokade na tekmo, njegov točkovni izkupiček pa je bil najslabši po prvi sezoni v ligi NBA leta 2008.

Dvakratni udeleženec All-Star tekme je znan kot dober obrambni igralec, ki bo Jezernikom s svojimi 218 centimetri in več kot 130 kilogrami prinesel čvrstost pod košem.

Namesto Jordana McGee?

Tudi na drugem koncu Los Angelesa, pri Clippers, rešujejo vprašanje pod košem. Njihov prvi center DeAndre Jordan je kot prost igralec odšel v Dallas, praznino pa bi lahko po navedbah nekaterih ameriških medijev zapolnil JaVale McGee. Zanj bi bila priložnost, da pri 27 letih začne znova, saj je v zadnjih dveh sezonah odigral le 27 tekem in ni več ponovil predstav, ki jih je v začetku kariere kazal pri Washingtonu in Denverju.

Nazadnje je bil McGee član Philadelphie, ki ga je po šestih tekmah odpustila. V skupno sedmih sezonah ima skupno povprečje 8,4 točke ter 5,5 skoka na tekmo.

Trener Clippers Doc Rivers se bo sestal tudi z izkušenim Amar'ejem Stoudemirejem, ki je od februarja igral za Dallas, potem ko je dosegel sporazumno prekinitev z New Yorkom, ob Clippers pa se zanj zanimajo tudi pri Indiani, ki je ostala brez Hibberta, pod košem pa imajo na voljo le novinca Mylesa Turneja in Francoza Iana Mahinmija.

Indiana je ob Hibbertu izgubila tudi organizatorja igre CJ Wastona, ki je odšel k Orlandu in sklenil triletno pogodbo vredno 15 milijonov dolarjev (13,4 milijona evrov).

Ne spreglejte