Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 7. 2024,
16.03

Osveženo pred

2 dneva, 23 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Eurocup Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija

Petek, 5. 7. 2024, 16.03

2 dneva, 23 ur

Žreb skupin Eurocupa

Cedevita Olimpija dobila tekmece v evropskem pokalu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
Chechu Mulero | "Osredotočiti se moramo nase, biti iz dneva v dan vse boljši in boljši in izboljšati rezultate iz preteklih dveh sezon," je po žrebu povedal športni direktor Cedevite Olimpije, Chechu Mulero. | Foto www.alesfevzer.com

"Osredotočiti se moramo nase, biti iz dneva v dan vse boljši in boljši in izboljšati rezultate iz preteklih dveh sezon," je po žrebu povedal športni direktor Cedevite Olimpije, Chechu Mulero.

Foto: www.alesfevzer.com

Košarkarji Cedevite Olimpije so po današnjem žrebu dobili nasprotnike v prihajajoči sezoni evropskega pokala. Slovenski prvaki bodo igrali v skupini B, tekmeci bodo med drugimi Valencia, finalist zadnje sezone Bourg-en-Bresse, Hamburg in Aris.

V rednem delu sezone Eurocupa bo igralo 20 ekip, razdeljenih v dve skupini. Zmaji bodo tako na parket stopili na 18 tekmah rednega dela sezone, devet tekem bo odigranih v Ljubljani. Začetek rednega dela nove sezone je predviden za torek, 24. september, so danes še sporočili iz ljubljanskega kluba Cedevita Olimpija.

V skupini z rekorderko Valencio

Žreb je slovenske prvake uvrstil v skupino B, v kateri bodo igrali še Valencia Basket (Španija), Hapoel Bank Yahav Jerusalem (Izrael), Cosea JL Bourg-en-Bresse (Francija), Turk Telekom Ankara (Turčija), Umana Reyer Venice (Italija), Aris Midea Thessaloniki (Grčija), 7bet-Lietkabelis Panevežys (Litva), Veolia Towers Hamburg (Nemčija) in U-BT Cluj-Napoca (Romunija).

Ljubljanski Zmaji bodo tako nastopali v skupini z Valencio, ki ima trenutno največ naslovov prvaka Eurocupa (4), v skupini pa lahko najdemo tudi finaliste iz minule sezone, košarkarje Coseo JL Bourg-en-Bresse. V končnico bo napredovalo po šest ekip iz vsake skupine, prvo- in drugouvrščeni ekipi iz obeh skupin pa bosta napredovali neposredno v četrtfinale.

V prvem krogu rednega dela sezone bo Cedevita Olimpija gostovala v Romuniji pri U-BT Cluj-Napoci. | Foto: www.alesfevzer.com V prvem krogu rednega dela sezone bo Cedevita Olimpija gostovala v Romuniji pri U-BT Cluj-Napoci. Foto: www.alesfevzer.com

V prvem krogu rednega dela sezone bo Cedevita Olimpija gostovala v Romuniji pri U-BT Cluj-Napoci. Redni del sezone se bo predvidoma začel v torek, 24. septembra. Prvo domačo tekmo bodo ljubljanski Zmaji odigrali teden dni kasneje, v Ljubljano pa prihaja beneška Umana Reyer, s katero so se Ljubljančani že pomerili v rednem delu sezone minule sezone.

Finalisti EuroCupa iz minule sezone, košarkarji JL Bourga, v Ljubljano prihajajo predvidoma 6. novembra, z evroligaško ekipo iz minule sezone, Valencio Basket, pa se bodo varovanci glavnega trenerja Zvezdana Mitrovića pomerili teden dni kasneje, v Valencii. Valencia v Ljubljano prihaja konec januarja. Redni del sezone bodo Zmaji sklenili v začetku februarja z gostovanjem pri Veolia Towers Hamburgu.

Prezgodaj je govoriti o favoritih za končno zmago

"Zelo veseli smo, da je Cedevita Olimpija ponovno del BKT EuroCupa. Skupina, v kateri smo, je zelo atraktivna, zato sem prepričan, da so pred nami zanimive tekme, enako pa velja za celotno sezono. Ker so vsi klubi, tudi mi, še vedno v procesu sestavljanja svojih ekip za novo sezono, je prezgodaj govoriti o favoritih za končno zmago, vendar vemo, da bo veliko klubov sestavilo konkurenčne ekipe, s ciljem poseči po vrhu. Osredotočiti se moramo nase, biti iz dneva v dan vse boljši in boljši in izboljšati rezultate iz preteklih dveh sezon," je po zaključku žreba povedal športni direktor Cedevite Olimpije, Chechu Mulero.

Preberite še:

Đorđe Adžić
Sportal V Ljubljani krepijo strokovni štab
Martinas Geben
Sportal Za Cedevito Olimpijo odslej pod obročem litovski center
košarka, žoga, koš, igrišče
Sportal Cedevita Olimpija najprej v gosteh proti FMP
Ne spreglejte