Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 12. 2007,
10.19

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Nedelja, 16. 12. 2007, 10.19

8 let, 5 mesecev

Brezec se seli v Detroit

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Zdaj že nekdanji klub Primoža Brezca Charlotte Bobcats in Detroit Pistons sta dosegla dogovor o zamenjavi treh košarkarjev, kar sta obe strani tudi uradno potrdili.

Tako se iz Charlotta v Detroit selita slovenski center in Walter Hermann, v nasprotno smer pa odhaja center Nazr Mohammed.

Ob tem so v Detroitu za to, da so sprostili še eno mesto za prišleka, odpustili krilnega košarkarja Ronalda Dupreeja. Kot je dejal prvi operativec Detroita Joe Dumars, je bil glavni razlog za izmenjavo košarkarjev ta, da bi preostala tri leta Mohammedove pogodbe njegov klub stala kar 24 milijonov ameriških dolarjev, za Brezca in Herrmanna pa bodo za preostanek sezone 2007/08 morali nameniti dobre tri milijone in pol.

Gibljiv center, ki zna zadeti z razdalje

"Čeprav smo zelo zadovoljni s finančnim delom dogovora, smo srečni tudi zavoljo dejstva, da smo v klub pripeljali dva zelo kakovostna igralca. S Charlottom smo se o nakupu Walterja Hermmana pogovarjali že na začetku sezone, ob bolj podrobnih pogajanjih pa smo se na srečo lahko dogovorili še za Brezčeve usluge. Sklenili smo odličen posel," je najprej povedal Dumars, nato pa se osredotočil na 215 cm visokega slovenskega košarkarja: "Za Primoža Brezca smo se začeli zanimati predvsem zaradi njegove višine in dejstva, da je izjemno gibljiv center, ki zna zadeti z razdalje. Prav občutek za igro in možnost podrejanja kolektivu sta me pripeljala do tega, da v dogovor vključimo tudi slovenskega košarkarja."

Primož Brezec je v ekipo Charlotte Bobcats prišel pred sezono 2004/05 in že takoj postal eden ključnih igralcev takrat novoustanovljenega kluba. V zgodovino kluba se je vpisal kot košarkar, ki je za Charlotte dosegel sploh prvi koš na uradni tekmi. Po poškodbi in težavah s ščitnico so zanj prišli nekoliko težji trenutki, zato v zadnjih mesecih ni dobival veliko priložnosti, a je kljub temu zatrjeval, da si želi ostati v ekipi, kjer je preživel nekaj več kot tri sezone.

Po koncu sezone mu poteče pogodba

Po Indiani je to za 28-letnega Sežančana tretji klub, saj je po prihodu v ligo NBA tri sezone bil član Indiane Pacers, kjer pa ni pustil večjega pečata. "Breza" je v najmočnejši košarkarski ligi skupno odigral 291 tekem, njegovo povprečje pa znaša 8.1 točke, 4.3 skoke, 0.6 podaje in 0.4 blokade na srečanje.

Tako bo slovenski center srečo odslej skušal najti pri Detroitu, ki je v nasprotju s Charlottom v zadnjih letih vselej pri vrhu vzhodne konference, nazadnje pa so šampionske prstane osvojili leta 2004. Po odhodu takrat prvega centra Bena Wallaca v Chicago Bulls so Pistons nastalo vrzel zapolnili z Nazrom Mohammedom, ki pa se po prihodu iz San Antonia ni pretirano izkazal.

Omeniti velja še podatek, da po koncu sezone tako slovenskemu kot argentinskemu košarkarju potečeta pogodbi.

Ne spreglejte