Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
8. 12. 2014,
20.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Jure Zdovc Zoran Dragić Goran Dragić Goran Dragić Matej Avanzo

Ponedeljek, 8. 12. 2014, 20.01

8 let

Brata Dragić in druščina v napad na najvišja mesta

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Po žrebu za svetovno košarkarsko prvenstvo ima slovenska košarka nov razlog za zadovoljstvo. Ugoden je bil tudi žreb skupin za evropsko prvenstvo. Slovenija ima odprto pot do odlične uvrstitve.

Pravljični Disneyland je začaral slovenski košarkarski reprezentanci lep pogled proti prihodnjemu letu, ko bo na sporedu evropsko prvenstvo (5. do 20. september). Uvodni del bo naša izbrana vrsta, ki ji bo poveljeval Jure Zdovc, igrala v Zagrebu, kjer ji bodo družbo delale še reprezentance Hrvaške, Grčije, Makedonije, Gruzije in Nizozemske.

Čeprav bodo morali Goran Dragić in soigralci preliti ogromno potu, da bodo preskočili ovire, bo na videz nekoliko lažje v osmini finala (Lille, Francija), v katerem se bo naša skupina križala z Latvijo, Litvo, Ukrajino, Belgijo, Češko ali Estonijo.

Zdovc in Dragić o kakovostnejši reprezentanci

"Težko je ocenjevati, ali je žreb dober ali ne, saj nas čaka nov sistem, po katerem lahko v prvem delu igraš odlično, potem pa v osmini finala vse splava po vodi. Vse reprezentance, razen morda Nizozemske, ki se je izkazala v kvalifikacijah, dobro poznamo. Hrvati bodo na domačem parketu še posebej močni, za Grke sem že večkrat poudaril, da imajo od eno najboljših ekip, Gruzijci lahko, če pridejo v popolni postavi, presenetijo vse, morda so neznanka le Makedonci, ki so nekoliko spremenili moštvo. Naši cilji so najvišji: imamo dobro ekipo, verjamem, da še bolj kakovostno kot na zadnjem svetovnem prvenstvu, zato bomo stremeli k najvišjim ciljem," je žreb pokomentiral slovenski selektor Zdovc.

Pri kakovosti je zagotovo mislil na dobro sezono centrske naveze Mirza Begić-Gašper Vidmar, ki je na svetovnem prvenstvu v Španiji manjkala. Nič ga ne skrbi niti trenutno neigranje Zorana Dragića pri Phoenix Suns, saj ve, koliko energije v sebi nosi košarkar iz Kosez. A tudi zadnji verjame, da bo imela Slovenija močnejšo ekipo kot na Iberskem polotoku: "Dobili smo izjemno zanimivo skupino. Vse tekmece dobro poznamo, kajti z njimi smo se pomerili na skoraj vsakem večjem tekmovanju. Naša najtežja tekma bo seveda s Hrvaško, ker igra doma, ampak mogoče je prav vse. Dobro ekipo ima še Grčija, tako da pričakujem, da se bodo te tri ekipe, tudi Slovenija, bojevale za vrh skupine C. Verjetno se nam bo pridružil kateri izmed košarkarjev, ki smo ga letos v Španiji pogrešali, tako da bo tudi naša ekipa malce drugačna."

"Križanje drugega dela s skupino D nam omogoča napad na najvišja mesta"

Z žrebom so zadovoljni tudi na Košarkarski zvezi Slovenije. Direktor članskih reprezentanc Matej Avanzo je bil prisoten v Parizu, zaveda pa se, da se Sloveniji odpira lepa priložnost za odlično uvrstitev na prvenstvu stare celine: "Nikdar se ne ve, ali je bolje biti v kakovostni predtekmovalni skupini ali malo slabši, a križanje drugega dela s skupino D nam omogoča napad na najvišja mesta, zato mislim, da smo lahko z žrebom zadovoljni. Obenem smo veseli tudi, da smo se takoj po žrebu dogovorili za pripravljalne tekme s kakovostnimi reprezentancami, med drugim z Italijo in svetovno podprvakinjo Srbijo."

Že zdaj je jasno, da bo slovenska košarkarska reprezentanca po EuroBasketu 2013 spet začutila utrip domačega prvenstva, saj bo v Zagreb romala armada slovenskih navijačev, ki vedno z največjim srcem stoji ob strani našim košarkarjem. Z njo pa bo bratoma Dragić in druščini bistveno lažje uresničiti zadane cilje.

Ne spreglejte