Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 4. 2019,
6.09

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,09

Natisni članek

Liga NBA

Četrtek, 18. 4. 2019, 6.09

5 let

LIGA NBA, KONFERENČNI ČETRTFINALE, 17. APRIL

Kot kaže, se bo Milwaukee sprehodil skozi četrtfinale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,09
Giannis Antetokounmpo | Pri Milwaukeeju je na prvi tekmi najbolj blestel Giannis Antetokounmpo, ki je v samo 24 minutah dosegel 24 točk in 17 skokov.  | Foto Gulliver/Getty Images

Pri Milwaukeeju je na prvi tekmi najbolj blestel Giannis Antetokounmpo, ki je v samo 24 minutah dosegel 24 točk in 17 skokov.

Foto: Gulliver/Getty Images

V noči na četrtek bodo v ligi NBA na sporedu tri tekme konferenčnega četrtfinala. Indiana je v gosteh igrala proti Bostonu in še drugič izgubila z izidom 99:91. Najboljše moštvo rednega dela Milwaukee Bucks je že na prvi tekmi proti Detroitu dokazalo, zakaj je favorit v četrtfinalu. Bucks so dobili tudi drugo tekmo. Houston Rockets so bili boljši od Utah Jazz.

Lahko bi rekli, da v noči na četrtek ni prišlo do nobenega presenečenja. Ekipa Milwaukee Bucks je še enkrat več dokazala, zakaj je bila najboljša ekipa rednega dela. V drugi tekmi končnice četrtfinala so na domačem parketu znova visoko premagali Detroit Pistons. Tekma se je končala z izidom 120:99. Gostje so na tekmi zapretili le v drugi četrtini, drugače pa so bili skozi vso tekmo boljši košarkarji Milwaukeeja, ki vodijo 2:0 v zmagah.

Pri domači ekipi je s svojimi potezami znova blestel Giannis Antetokounmpo. Ta je tokrat v svojo statistiko vpisal 26 točk, 12 skokov in štiri asistence. Antetokounmpo se je izkazal tudi v obrambi. Sicer je največ, 27 točk, dosegel Eric Bledsoe, Khris Middleton pa se je ustavil pri 24 točkah.

Pri gostujočih košarkarjih je bil najboljši Luke Kennard, kateremu mu je uspelo zbrati 19 točk. Reggie Jackson in Andre Drummond pa sta jih prispevala po 18.

Izjemna blokada in zabijanje Giannisa Antetokounmpoja:

Boston Celtics | Foto: Reuters Foto: Reuters

Do druge zmage tudi Boston

Druge zmage in vodstva z 2:0 so se veselili tudi košarkarji Bostona. Ti so pred domačimi gledalci z izidom 99:91 premagali Indiana Pacers. Na tekmi je bila odločilna zadnja četrtina, ko so košarkarji Indiani povsem odpovedali, saj so zadnjo četrtino izgubili z izidom 31:12.

Pri Keltih je bil najbolj razpoložen Kyrie Irving. Ta je v svojo statistiko vpisal 37 točk. Jayson Tatum, ki je v končnici tekme zabil pomemben koš, je tekmo končal pri 26 točkah.

Pri Indiani je bil najboljši Bojan Bogdanović s 23 točkami.

James Harden | Foto: Reuters Foto: Reuters

Poplesavanje in trojni dvojček Jamesa Hardna

Na drugi tekmi med Houston Rockets in Utah Jazz so prav tako drugič zapored slavile rakete. In kot je že v navadi, je bil tudi tokrat najbolj zaslužen za zmago njihov prvi zvezdnik James Harden. Prispeval je 32 točk 13 skokov in deset asistenc. Po 16 točk sta dosegla Eric Gordon in PJ Tucker.

Pri Utahu sta bila s 17 točkami najbolj razpoložena Ricky Rubio in Royceo O'Neale.

Liga NBA, 17. april:

Preberite še:

Luka Dončić
Sportal Luka Dončić ne bo Matador
Montrezl Harrell
Sportal Nor večer v ligi NBA: najprej atomska četrtina, nato preobrat vseh preobratov
Ne spreglejte