Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 4. 2019,
7.00

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

Natisni članek

Denver Nuggets Liga NBA Liga NBA NBA

Sreda, 17. 4. 2019, 7.00

5 let, 5 mesecev

LIGA NBA, KONFERENČNI ČETRTFINALE, 16. APRIL

Toronto in Denver do izenačenja, Portland tudi drugič v polno #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,18
Damian Lillard | Damian Lillard je k zmagi Portlanda proti Oklahomi prispeval 29 točk, tudi trojko z velike razdalje. | Foto Reuters

Damian Lillard je k zmagi Portlanda proti Oklahomi prispeval 29 točk, tudi trojko z velike razdalje.

Foto: Reuters

V noči na sredo so bile v ligi NBA na sporedu tri tekme. Denver in Toronto sta se uspela oddolžiti navijačem za poraz na prvi tekmi, oba sta večer zaključila z zmago. Denver je po izjemnem preobratu (zaostajali so že za 19 točk) s 114:105 premagal San Antonio, Toronto pa je s 111:82 nadigral anemični Orlando Magic. Portland je še drugič premagal Oklahomo (114:94) in v seriji zmag vodi že z 2:0.

Denver je na drugi tekmi konferenčnega četrtfinala v domači dvorani Pepsi Center s 114:105 premagal Ostroge iz San Antonia in se izenačil v številu zmag (1:1). Moštvo Denverja je zaostajalo že za 19 točk, a so košarkarji poskrbeli za epski preobrat in dosegli zmago.

Izjemno so bili razpoloženi kar štirje igralci, ki so dosegli dvomesto število točk. Jamal Murray, ki je sicer zgrešil prvih osem metov, je v statistiko vpisal 24 točk, Gary Harris 23, Nikoli Jokiću je uspel dvojni dvojček (21 točk in 13 skokov), Paul Millsap pa je dosegel 20 točk.

Vrhunci obračuna med Denverjem in San Antoniom:

Na strani poraženega moštva je z 31 točkami, od tega s kar devetimi uspešno izvedenimi prostimi meti od devetih poskusov, izstopal DeMar DeRozan. Trener Ostrog Gregg Popovich je bil jezen od besa: Podarili smo jim 38 točk v zadnji četrtini. Konec zgodbe," se je jezil trener, ki je med vrnitvijo Denverja v igro dobil tudi tehnično napako.

Vrhunci tekme med Torontom in Orlandom:

Tudi Toronto je poskrbel za veselje navijačev. Po porazu na prvi tekmi konferenčnega četrtfinala proti ekipi Orlanda so ponoči na domačem parketu pokazal povsem drugačem obraz. Z visokih 111:82 je zlahka premagal Oklahomo in serijo zmag izenačil na 1:1.

Domačini, ki so lahko računali na odlično strelsko razpoloženost Kawhija Leonarda, ki je dosegel 37 točk, in Kyle Lowryja (22 točk in sedem asistenc), so suvereno odigrali vse štiri četrtine. Na strani poraženega Orlanda sta bila razoložena samo dva košarkarja, Aaron Gordon je dosegel 20 točk, Terrence Ross pa jih je nanizal 15.

Portland vodi že z 2:0:

Tudi moštvo Portland Trail Blazers, ki je letelo na krilih CJ McColluma, ki je dosegel 33 točk in osem skokov, in Damiana Lillarda, ki jih je prispeval 29 (tudi trojko, doseženo z izjemno razdalje), je zmagalo na domačem parketu. S 114:94 so premagali Oklahomo in bili tudi sicer boljši v vseh četrtinah. Pri poražencih je s 27 točkami izstopal Paul George. Portland v seriji zmag tako vodi že z 2:0.

Ne spreglejte