Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 5. 2020,
10.41

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31

Natisni članek

Adam Silver NBA

Sobota, 16. 5. 2020, 10.41

3 leta, 11 mesecev

Komisar lige NBA Adam Silver o nadaljevanju lige

Presenečenje v ligi NBA: bodo vendarle igrali pred navijači?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31
Luka Dončić Rudy Gobert | Bosta Luka Dončić in Rudy Gobert že letos lahko igrala pred navijači? | Foto Reuters

Bosta Luka Dončić in Rudy Gobert že letos lahko igrala pred navijači?

Foto: Reuters

"Bedno je, a to je začasno naša realnost". S temi besedami je komisar lige NBA Adam Silver v konferenčnem pogovoru z igralci lige NBA in predsednikom sindikata košarkarjev omenjene lige Chrisom Paulom povzel dejstvo, da bodo košarkarji v nadaljevanju sezone, če bo to mogoče, morali igrati pred praznimi tribunami. A ni še vse izgubljeno ... 

Po poročanju spletne strani ESPN Adam Silver dopušča tudi možnost, da bi sčasoma v dvorane vendarle povabili nekaj navijačev, a še zdaleč ne toliko, kot se jih je v dvoranah stiskalo v časih pred pandemijo.

"Glede na to, da cepiva (proti novemu koronavirusu, op. a.) v kratkem še ni pričakovati, morda lahko razmišljamo o drugačnem sedežnem redu v dvoranah. Tam ne moremo imeti na primer 19 tisoč navijačev, morda pa bi jih lahko imeli 5.000, sčasoma celo 8.000. Morda obstajajo protokoli, ki bi to dovoljevali," je izjavil Silver.

Ena od idej je, da bi navijači v dvoranah - vodstvo lige razmišlja, da bi nadaljevanje lige odigrali v varnem okolju, kot sta Las Vegas in Orlando - sedeli na vsakem drugem ali tretjem sedežu.

V tej sezoni, ki je zaradi pandemije koronavirusa začasno prekinjena, naslov prvaka lige NBA branijo Toronto Raptors, edini kanadski predstavniki v ligi NBA, nastop v končnici, kamor se uvrsti najboljših 16 ekip, pa se obeta tudi vsem trem slovenskim legionarjem: Goranu Dragiću (Miami), Luki Dončiću (Dallas) in Vlatku Čančarju (Denver).

Liga NBA je bila prekinjena 12. marca, ko se je izkazalo, da je košarkar Utaha Rudy Gobert oddal pozitiven koronavirusni test.

Ne spreglejte