Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
8. 11. 2013,
14.15

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sani Bečirović Union Olimpija

Petek, 8. 11. 2013, 14.15

8 let

Bečiroviću se je zalomilo v Iranu, v igri tudi Olimpija

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nekdanji košarkarski reprezentant Sani Bečirović je zaradi finančnih težav iranskega kluba Foolad Mahan ostal v domovini. Pripravljen je na razgovor o morebitnem sodelovanju z Olimpijo.

Bečirović je pred začetkom sezone z iranskim klubom Foolad Mahan podpisal enoletno pogodbo, a je prišlo do nepričakovanih zapletov. Po uspešnih nastopih na azijskih klubskih igrah, kjer je pomagal klubu do prvega mesta, se ne bo več vrnil v Iran, ker s klubom ni našel skupnega jezika.

''Klub se je znašel v finančnih težavah, vsaj tako mi je bilo predstavljeno. Pogodba z njim še ni prekinjena. Pred desetimi dnevi je klub zatrjeval, da je vse v najlepšem redu in da bom igral tudi v prvenstvu. Zdaj se je vse obrnilo na glavo. Klub naj bi se znašel v finančnih težavah in možno je, da ga čez noč zaprejo,'' sporoča zaskrbljeni Sani Bečirović, ki se v domovini individualno pripravlja na nove izzive.

Novo priložnost vidi novembra oziroma v začetku decembra

V času, ko je bil v Sloveniji, je prejel dve ponudbi, a ju je zavrnil, ker je mislil, da se vrača v Iran. Takšna poteza se mu je maščevala, saj je zdaj brez delodajalca. ''Zdaj je čas, da se nekomu pridružim, saj bodo v Evropi v kratkem na razpolago prve menjave. Nekje novembra oziroma v začetku decembra se v klubih pojavijo prva nezadovoljstva in tu vidim svojo novo priložnost. V roku dveh tednov bom optimalno pripravljen. Ne glede na vse si še vedno želim le igrati košarko,'' meni Sani.

Nedavno se je pogovarjal tudi s trenerjem ljubljanske Olimpije Alešem Pipanom: ''Olimpija je v težavah, to vemo vsi. Pred desetimi dnevi sem bil z njimi v stiku, da se jim, preden grem v Iran, pridružim na treningih. S Pipanom sva nato govorila tudi po telefonu, vendar imajo veliko obveznosti in tekem, tako da smo stvar preložili in do danes ni še nič novega. Seveda sem pripravljen na razgovor,'' razmišlja nekdanji košarkar zeleno-belih, ki ima zdaj na voljo več časa, da pomaga svoji košarkarski šoli. V njej igra na Štajerskem že več kot 400 otrok. Igral pa bi rad tudi Sani, a še čaka na novega delodajalca.

Ne spreglejte