Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sobota,
14. 3. 2015,
15.03

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Union Olimpija liga ABA Memi Bečirović

Sobota, 14. 3. 2015, 15.03

4 leta, 4 mesece

Bečirović odstranil kapetana, saj ne želi širjenja virusa

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ljubljančani v predzadnjem krogu rednega dela lige ABA gostujejo pri zadnjem Levskem, z zmago pa bi si skoraj že zagotovili evropsko vstopnico v prihodnji sezoni. Zmaji so uigravali predvsem obrambo.

Olimpija gostuje še zadnjič v sezoni. Ob 19. uri jih čaka gostovanje pri zadnjem moštvu lige, bolgarskem Levskem, ki je v letošnji sezoni zmagal le dvakrat. Drugo zmago je vpisal prav v prejšnjem krogu proti Skopju, ki ga je pred kratkim prevzel Aleš Pipan.

Zmaji so na drugi strani imeli že dobljeno tekmo proti Szolnokiju, ki pa se je nato s trojko v zadnji sekundi rešil v podaljšek, kjer je bil boljši. Z zmago se je Olimpijo zelo približala petemu oziroma šestemu mestu, ki vodi v Eurocup v prihodnji sezoni.

"Zavedamo se pomembnosti tekme v Sofiji. Že ves teden se osredotočamo in dobro pripravljamo na obračun z Levskim. Na treningih popravljamo predvsem obrambo, ki je bila slabši del naše zadnje tekme proti Szolnoki. Trenirali smo dobro in verjamem, da smo pripravljeni, da v Sofiji zmagamo in potrdimo svoje mesto v evropskem pokalu, kar je naš prvi cilj v tem delu sezone," pred dvobojem v bolgarski prestolnici razmišlja Memi Bečirović.

Moštvo Olimpije na zadnje gostovanje ni odpotovalo v popolni zasedbi, saj je doma ostal oboleli kapetan Dino Murić.

"Ne želim namreč, da bi virus prenesel na preostale soigralce. Dino ostaja doma, da preboli virozo, potem pa se nam naslednji teden priključi na treningih," pravi Memi, ki bo na Olimpiji klopi lovil drugo zmago, odkar je postal trener Ljubljančanov.

Bolgari pripeljali tri izkušene košarkarje

Levski je imel v letošnji sezoni ogromno finančnih težav in bo letošnjo sezono končal na zadnjem mestu lige ABA. Pred nekaj krogi so se okrepili s tremi izkušenimi košarkarji. Prišli so 37-letni Vassil Evtimov, ki je bil pred desetimi leti član Olimpije, 34-letni Filip Videnov, ki je s 21,5 točke na treh tekmah prvi strelec Bolgarov, in 32-letni Jimmie Hunt, ki je v sezonah od leta 2005 do 2007 nosil dres Šentjurja.

Kakšen razplet prinaša Olimpiji evropsko vozovnico?

Olimpija bi se z zmago proti Levskemu močno približala končnemu petemu oziroma šestemu mestu, kar je tudi cilj Ljubljančanov. Ob zmagi Olimpije in porazu Krke ali Metalca bi bila Olimpija že pred zadnjim krogom vsaj šesta. Če bosta oba tekmeca v tem krogu zmagala, bo končna odločitev znana v zadnjem krogu, ko bo na sporedu slovenski derbi med Krko in Olimpijo.

Zmaji imajo ob morebitnem poravnanem izidu z Metalcem boljšo medsebojno razliko, zaplete pa se lahko, če bo na koncu krog treh moštev. Najslabše bi bilo, če Olimpiji ne uspe premagati Levskega, vseeno pa se lahko ob ugodnem razpletu tudi z dvema porazoma veselijo Evrope.

Ne spreglejte