Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 12. 2023,
17.00

Osveženo pred

4 mesece, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,46

Natisni članek

Kyrie Irving Dallas Mavericks Liga NBA Anamaria Goltes Luka Dončić Luka Dončić

Sreda, 20. 12. 2023, 17.00

4 mesece, 1 teden

Luka Dončić iskreno o Irvingu, morebitnem odhodu iz Dallasa in Anamarii

Anamaria ne mara košarke? Je romantik? Bo zapustil Dallas?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,46
Luka Dončić Dallas Mavericks | Luka Dončić iskreno o Irvingu, morebitnem odhodu iz Dallasa in Anamarii. | Foto Guliverimage

Luka Dončić iskreno o Irvingu, morebitnem odhodu iz Dallasa in Anamarii.

Foto: Guliverimage

Luka Dončić je v oddaji Headliner na televiziji SHowtime odkrito spregovoril o odnosu s Kyriejem Irvingom in morebitnem predčasnem odhodu iz Dallasa. "Tukaj se od prvega dne počutim kot doma. Srečen sem, kjer sem." Pa tudi o zaročenki Anamarii Goltes. "Ko pridem domov, se o košarki ne pogovarjava. Ne mara košarke."

Anamarija Goltes
Sportal Luka in Anamaria postala starša!

Luka Dončić | Foto: Profimedia Luka Dončić Foto: Profimedia Luka Dončić se novinarskih vprašanj in intervjujev (razen po tekmah, ko je obvezan, da poda izjavo) izogiba, zdaj pa je le sedel na pogovor ena na ena s priznano ameriško košarkarsko novinarko Rachel Nichols. In govoril je tako o košarki kot o zasebnem življenju, seveda kot vselej redkobesedno.

"Je odličen košarkar. Osvojil je prstan. Super fant je. Imamo nekaj veteranov, a zdaj imamo tudi nekaj mladih fantov. Midva pomagava njim, oni pa tako nama," je govoril o odnosu s Kyriejem Irvingom. V prejšnji sezoni se je govorilo, da med njima ni prave kemije, a zdaj naj bi bilo drugače. Tudi izven parketa se večinoma pogovarjata o košarki, v smehu pove Ljubljančan. "Sva pač košarkarja. Čeprav se skušam izogniti pogovoru o košarki, vedno prideva do nje."

"Sem romantik," je v smehu dejal Luka. Res? "Ne."

Zagotovo pa se o košarki ne pogovarja s svojo zaročenko Anamario Gotles, s katero sta pred tremi tedni postala starša. "Vesel sem, da jo imam. Lepo se imava. Pomaga mi, ko se soočam s pritiskom. Ko pridem domov, se o košarki ne pogovarjava. Ne mara košarke. Ja, zdaj hodi na tekme in jo ima rada, a včasih je res ni marala. A to mi je všeč." Spoznala sta se, ko je imel 11 let, v kampu na morju. Letos poleti jo je zasnubil. O njuni zaroki na blejskem otoku je novinarka komentirala, da je to romantičen kraj. "Sem romantik," je v smehu dejal Luka. Res? "Ne."

"Tukaj se počutim odlično"

Luka Dončić  | Foto: Reuters Luka Dončić Foto: Reuters Se je pa Dončić soočil s še enim zanimivim vprašanjem: ali bo, če Dallas ne bo kaj kmalu prišel do naslova prvaka, razmislil o odhodu iz kluba? Kot je letos poleti razmišljal Giannis Antetokounmpo, pred leti je to denimo nekajkrat storil LeBron James. Največji zvezdniki si to lahko privoščijo. "Nisem prepričan. Tukaj se počutim odlično. Dallas me je izbral na naboru. Tukaj se od prvega dne počutim kot doma. Srečen sem, kjer sem. Poleti smo naredili nekaj dobrih kadrovskih potez. Ja, tukaj sem srečen."

Ne spreglejte