Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
16. 5. 2014,
9.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Helios Domžale Krka Union Olimpija

Petek, 16. 5. 2014, 9.25

8 let

Ali je na vidiku senzacija v slovenskem košarkarskem prostoru?

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Polfinale slovenskega košarkarskega prvenstva je postal po četrtkovem večeru bistveno bolj razburljiv. Favorita Krka in Union Olimpija bosta jutri trepetala za uvrstitev v veliki finale.

Kdo bi si pred sezono mislil, da bosta Helios in Hopsi nagajala Krki in Unionu Olimpiji pri preboju v pričakovani finale. Predstavnika v ligi ABA bosta imela na tretji polfinalni tekmi prednost domačega terena, a je v enem dnevu možno prav vse.

Hopsi, ki so v četrtek doma presenetili Krko s 86:82, so v tej sezoni že bili uspešni v Novem mestu, Helios pa v torek v Stožicah. Za oba najboljša slovenska kluba bi bila velika sramota, če si ne bi zagotovila finalne vstopnice. V bistveno težjem položaju kot aktualni prvaki je Olimpija, ki ima bolnišnico v malem. In to bo poskušal trenerski lisjak Zmago Sagadin s svojimi košarkarji v soboto izkoristiti

"Serijo smo hoteli končati v Domžalah, a nam ni uspelo. Sproščeno smo igrali. Res je, da smo začeli malce slabše, pa vendar. Borili smo se do konca. V igro nas je vrnilo občinstvo. Imeli smo celo napad za zmago. Čaka nas analiza naših napak in v soboto nova težka tekma. Olimpija je še vedno favorit, mi gremo pa po presenečenje," je po porazu z 68:69 na drugi tekmi polfinala dejal košarkar Heliosa Gregor Hrovat.

"Mislim, da smo junaško odigrali to tekmo. Težave, ki jih imamo, so res neverjetne. Obremenjeni smo s poškodbami in prekrški, zato je bilo v drugem polčasu težko držati ritem. V prvem delu smo lepo igrali in imeli vse pod nadzorom. Na koncu je kapetan rešil stvar, kot se spodobi in priboril tretjo tekmo v Stožicah," so bile prve besede Nebojše Joksimovića po zmagi v Domžalah.

Z nasmeškom na obrazu in povsem neobremenjeno bodo v Novo mesto na tretjo tekmo odpotovali košarkarji Hopsov na čelu z Goranom Jagodnikom. V dolenjski prestolnici nimajo kaj izgubiti, lahko pa veliko pridobijo in s podhranjenim kadrom še enkrat ponagajajo favoritu letošnjega prvenstva. "Nekateri igralci očitno niso bili sposobni zadržati visoko raven motivacije in koncentracije. Namesto da bi si priborili proste dneve, nas čaka še ena bitka s Hopsi," je bil po porazu nejevoljen trener Krke Aleksandar Džikić.

Ne spreglejte