Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
19. 6. 2014,
14.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Aleš Pipan Union Olimpija Matevž Zupančič

Četrtek, 19. 6. 2014, 14.10

8 let

Aleš Pipan ostaja v zmajevem gnezdu

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nekdanji slovenski košarkarski selektor Aleš Pipan je s KK Union Olimpija sklenil pogodbo, po kateri bo v Stožicah deloval še vsaj eno sezono.

Dvomov ni več. Aleš Pipan bo tudi v prihodnji sezoni trener Uniona Olimpije, s katero je sklenil pogodbo za eno sezono z možnostjo podaljšanja za dodatno. "Že ko smo se lani lotili dela, smo si želeli dolgoročnosti sodelovanja, zato me veseli, da zaupanje ostaja in da ostajamo skupaj tudi v prihodnje. Pretekla sezona je preteklost, na nas je, da se čim bolje pripravimo za prihodnjo," je ob potrditvi nadaljnjega sodelovanja dejal Pipan, ki naj bi večji del ekipe na prvem zboru zbral desetega avgusta.

Okrog igralskega kadra je sicer še veliko neznank, jasno je le, da bodo "zmaji" v prihodnje mlajši in cenejši, saj je klub prisiljen v nadaljnje kleščenje proračuna. "Z določenimi odločitvami bo treba počakati, da vidimo, v katerih tekmovanjih bo klub nastopal, v vsakem primeru pa bomo v novi sezoni gradili na mladih in čim bolj domačih kadrih ter v skladu s finančnimi zmožnostmi. V Stožicah želimo gledati homogeno in v vsakem trenutku borbeno ekipo," razmišlja Pipan, ki upa, da bo Olimpija dobila posebno vabilo za nastop v evropskem pokalu.

Pipanov pristop ustreza klubskim smernicam

"Vedno je tako, da se v priprave na novo sezono podaš z občutkom, ki ti ga je namenil konec predhodne. V Stožicah smo se le stežka sprijaznili z razpletom. Že res, da je bila Krka favorit, mnogi so ji napovedovali celo lažje delo. Olimpija se je pogumno borila in imela v odločilni peti tekmi vajeti igre v svojih rokah. Zaradi lastnih neumnosti smo ostali brez naslova. Ko smo to prespali, smo vendarle presodili, da smo iz sezone potegnili največ, kar se je dalo. Podoben sklep smo sprejeli tudi po pogovoru s trenerjem. Čeprav bi mu lahko očitali kakšno napako, pa so bile objektivne okoliščine vendarle oteževalne," je ob naznanitvi podpisa pogodbe s savinjskim strokovnjakom dejal direktor kluba Matevž Zupančič in dodal: "Glede na dane okoliščine in zasedbo, ki se nam obeta v Stožicah, se je uprava odločila nadaljevati sodelovanje z izkušenim domačim trenerjem Pipanom, čigar pristop in način dela ustrezata trenutnim klubskim smernicam."

Ne spreglejte