Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
3. 8. 2019,
16.53

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Urban Rotnik Monika Hrastnik

Sobota, 3. 8. 2019, 16.53

4 leta, 8 mesecev

Urban Rotnik do uspeha kariere

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Urban Rotnik | Urban Rotnik je prišel do uspeha kariere. | Foto Sportida

Urban Rotnik je prišel do uspeha kariere.

Foto: Sportida

Slovenski gorski kolesar Urban Rotnik je na svetovnem pokalu v Trentinu v disciplini 4kros zasedel četrto mesto in s tem prišel do uspeha kariere. Tanja Žakelj je v krosu zasedla 28. mesto. Še bolj uspešna je bila v spustu Monika Hrastnik, ki se vrača po poškodbi in je v dolini sonca zasedla sedmo mesto.

Hrastnikova zaradi poškodbe zadnja dva meseca sploh ni bila na tekmovalnem kolesu, prav tako ni mogla trenirati, tako da je sedmo mesto ocenila kot zelo dober dosežek. "Izbrala sem si težko tekmo za vrnitev. Vesela sem, čeprav je gleženj po dirki spet precej boleč, ker sem dvakrat zadela skalo. Glede na to, da se šele vračam po poškodbi, pa sem lahko zelo zadovoljna," je današnji nastop ocenila Hrastnikova.

Dodala je, da se bo pred tekmo v Švici, kamor se karavana odpravlja naslednji teden, še odločila o tem, ali bo nastopila, saj ne želi poslabšati zdravstvenega stanja komaj zaceljenega gležnja.

Zmagala je Francozinja Marine Cabonuou pred Avstralko Tracey Hannah in domačinko Camille Balanche. Hrastnikova je zaostala 28 sekund.

Jure Žabjek, ki je bil nedavno tudi poškodovan, je bil v spustu med 63 člani na 47. mestu. V kvalifikacijah je sicer presenetil vse z 20. mestom, danes pa je na posušeni in še hitrejši progi z bolečinami in izgubo moči v roki težko konkuriral tekmecem.

Slavil je Britanec Laurie Greenland, na odru za zmagovalce pa sta bila še Francoza Loic Bruni in Loris Vergier.

Med mladinci pa je v spustu zablestel Žak Gomilšček, ki je zasedel drugo mesto. Zmagal je Novozelandec Tuhoto-Ariki Pene, Gomilšček je v dresu slovenske reprezentance za njim zaostal za 33 stotink sekunde.

"Vikend je bil super. Že pred prihodom v Val di Sole sem vedel, da mi bo ta proga ustrezala, ker je fizično in tehnično zahtevna. Danes zjutraj sem se na treningu počutil super in tudi na startu sem bil zelo sproščen. V vožnji sem imel sicer veliko napak, ampak sem šel do konca in bil zelo presenečen, da sem bil drugi," je po doslej največjem uspehu dejal Gomilšček.

Preberite še:

BTC City Ljubljana Klasika San Sebastian 2019
Sportal V San Sebastianu zmaga Avstralke, Čursina četrta, Nilssonova deveta
Ne spreglejte