Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 6. 2013,
20.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Tomaž Nose

Petek, 28. 6. 2013, 20.33

8 let

Ukrajinec Papkov pred zmago v skupnem seštevku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ukrajinca Vitalija Popkova od zmage v skupnem seštevku 24. kolesarske dirke Solidarnosc et des Champions Olympiques loči le še zadnja nedeljska etapa. Tretjo etapo je zmagal Konrad Dabkowski.

Predzadnji dan dirke je bila na sporedu 193 kilometrov dolga etapa, v kateri je bil na sporedu le en gorski cilj. Vrh slednjega je bil na oseminštiridesetem kilometru, od koder je bilo do cilja še skoraj tri četrtine etape. Prav zato je bilo že vnaprej pričakovano, da bo o zmagovalcu etape odločal ciljni šprint glavnine. Sicer je s pobegom poskušala skupina sedmih kolesarjev. A Pawel Cieslik (Bank BGŽ), Wojciech Skarzynski (Las Vegas), Marcin Sapa (BDC Marcpol), Damian Fornalski (TC Chrobry Lasocki), Tomasz Mickiewicz (Wibatech), Dieter Bouvry (Etixx-Ihned) in Klemen Štimulak (Adria Mobil) niso imeli nikakršnih možnosti, da bi v cilj prikolesarili pred glavnino. Slednja jih je ulovila še pred zaključkom dirke.

Pet kilometrov do cilja so nato s pobegom poskušali še Blazej Janiaczyk (Bank BGŽ), Stefan Schumacher (Christina Watches), Matej Mugerli (Adria Mobil) in Artem Ovečkin (RusVelo). Glavnina jih je ulovila kilometer do cilja. Sledil je ciljni šprint glavnine, v katerem se je druge letošnje zmage veselil 24 letni Poljak Konrad Dabkowski. Uspeh kolesarjev Poljske sta z 2. in 3. mestom dopolnila Pawel Franczak in Grzegorz Stepniak. Od kolesarjev ekipe Adria Mobil so etapo v glavnini končali Rogina, Mugerli in Nose. V glavnini štiriinšestdesetih kolesarjev je etapo končal tudi Ukrajinec Vitalij Papkov, ki je zadržal vodstvo v skupnem seštevku dirke. Od skupne zmage ga loči le še zadnja nedeljska etapa, v kateri ne bo na sporedu nobenega gorskega cilja. Vsekakor le velika smola lahko Papkovu odnese zmago v skupnem seštevku dirke.

Ne spreglejte