Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 5. 2018,
13.37

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Tanja Žakelj

Nedelja, 27. 5. 2018, 13.37

5 let, 11 mesecev

Tanja Žakelj na Češkem do 19. mesta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Tanja Žakelj | Foto Grega Stopar

Foto: Grega Stopar

Slovenska gorska kolesarka Tanja Žakelj je na tretjem svetovnem pokalu sezone v olimpijskem krosu v češkem Novem Mestu zasedla 19. mesto. Zmagala je Danka Annika Langvad, zmagovalka tudi petkovega kratkega krosa, ki je v ciljnem sprintu premagala Švicarko Jolando Neff.

Langvadova in Neffova, zmagovalki prvega in drugega svetovnega pokala v sezoni, sta se za zmago udarili v zadnjem krogu. Na zadnjem vzponu je najprej napadla Neffova in skušala na spustu narediti razliko, a se Langvadova ni dala. Po zadnjem tehničnem odseku je nadoknadila manjši zaostanek, ko sta obe tekmovalki vstopili v ciljno areno, pa je Langvadova brez težav dobila sprint. Z zmago je prevzela skupno vodstvo v svetovnem pokalu.

Žakljeva, tekmovalka ekipe Unior/Devinci Factory Racing, je po 11. mestu pred tednom dni v Nemčiji tokrat končala na 19. mestu, za zmagovalko je zaostala pet minut in osem sekund. Zmagovalka dirke na tem prizorišču leta 2013 je v skupnem seštevku po treh dirkah na 16. mestu.

"Startala sem slabo, bilo je pravo nasprotje tistega, kar sem pokazala pred tednom dni v Nemčiji. Tam se mi je pot kar odpirala pred menoj, tukaj pa so se mi linije stalno zapirale ... Vedno znova sem se znašla na najslabšem možnem mestu. Preprosto nisem zadržala in pridobivala, prej sem izgubljala. Po startnem krogu sem bila razočarana, a sem ostala mirna v nadaljevanju in dirkala po svojih močeh. Med dirko sem razmišljala, da bi bilo lepo, če bi prišla v prvo dvajseterico, tako da sem izpolnila vsaj ta delni cilj. Ko sedaj pomislim, moram biti po svoje zadovoljna, iz dirke sem potegnila največ, kar sem lahko," je po dirki povedala Žakljeva.

Popoldan so se pomerili še člani. Zmagal je Švicar Nino Schurter, ki je v zaključnem sprintu za prvo mesto premagal Novozelandca Antona Cooperja. Gregor Krajnc (Calcit Bike Team) je osvojil 81. mesto, njegov zaostanek je znašal osem minut in 52 sekund.

Tanja Žakelj
Sportal Tanja Žakelj v Nemčiji 11.
Ne spreglejte