Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 3. 2016,
17.25

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Zdenek Štybar

Četrtek, 10. 3. 2016, 17.25

5 let, 1 mesec

Štybarju etapa in skupno vodstvo v Italiji, Slovenci niso bili v ospredju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Čeh Zdenek Štybar je zmagovalec druge etape kolesarske dirke od Tirenskega do Jadranskega morja.

Kolesar ekipe Etixx-Quick Step je na 207 kilometrov dolgi preizkušnji med Camaiorejem in Pomarancejem za sekundo ugnal Slovaka Petra Sagana in Norvežana Edvalda Boassona Hagna. Štybar je tudi prevzel vodstvo v skupni razvrstitvi.

Štybar si je zmago zagotovil s pravočasnim napadom in za sabo pustil zasledovalno skupino s "kolesarsko elito", v kateri sta prednjačila Sagan in Boason Hagen. Etapo, ki jo je zasnoval nekdanji svetovni prvak Paolo Bettini, je odločil na zadnjem vzponu, ko je tri kilometre pred ciljem napadel skupino, v kateri je bilo po prejšnjem napadu Diega Ulissija na strmem Il Cerretu le še približno 20 kolesarjev. Pozneje se je naklon zmanjšal, kar je Štybar izkoristil za odločilni napad.

Sledil mu je le Vincenzo Nibali, a tudi njega je skupina ujela, Štybar pa ji je pobegnil za sekundo. Tako ima Čeh po zaslugi 10-sekundnega bonusa zdaj devet sekund prednosti pred Belgijcem Gregom Van Avermaetom, ki je bil danes sedmi.

"Načrtovali smo nekaj v slogu, da bi to lahko bila etapa zame. Zato sem bil nanjo posebej osredotočen. Vedel sem, da so zadnji trije kilometri tehnično zahtevni, kar mi ustreza. Zato sem tudi napadel, videl priložnost, prostor. Sam pri sebi sem si dejal, da bo skupina počasnejša, jaz pa bom dal vse od sebe," je povedal Štybar po zmagi.

Na dirki nastopajo tudi trije Slovenci, Kristijan Koren (Cannondale), Luka Mezgec (Orica GreenEdge) in Primož Roglič (LottoNL - Jumbo), ki jih tokrat ni bilo povsem v ospredju. Roglič je končal v vodilni skupini kot 29. s sekundo zaostanka, Koren 90. (+3:25), Mezgec pa 129. (+5:57).

V petek kolesarje čaka 176 km dolga etapa med Castelnuovo val di Cecino in Montalto di Castrom.

Ne spreglejte