Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 3. 2019,
17.41

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Omloop Het Nieuwsblad Zdenek Štybar Kristijan Koren Luka Pibernik Grega Bole

Sobota, 2. 3. 2019, 17.41

5 let, 1 mesec

Dirka Omloop Het Nieuwsblad

Štybar premagal Van Avermaeta za prvenec na belgijskih klasikah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Zdenek Štybar | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Češki kolesar Zdenek Štybar je zmagovalec prve letošnje spomladanske klasike, 200 kilometrov dolge dirke Omloop Het Nieuwsblad. Član ekipe Deceuninck-Quick Step je za svojo prvo zmago v Belgiji za nekaj sekund premagal olimpijskega prvaka in dvakratnega zmagovalca te dirke domačina Grega Van Avermaeta, tretji je bil še en Belgijec Tim Wellens.

Omenjena trojka se je skupaj s Kazahstancem Aleksejem Lucenkom, ki je napadel na vzponu na Berendries, desetem od 13 vzponov, Italijanom Danielom Ossom in še enim Belgijcem Dylanom Teunsom od ubežne skupine 17 kolesarjev odlepila v zadnjih 30 kilometrih. Oss je hitro odpadel, v zadnjih treh kilometrih pa je napad uspel Štybarju.

Teunsov protinapad ni bil uspešen, Van Avermaet je nato z lovljenjem začel prepozno, tako da se je povsem zasluženo zmage veselil Čeh. V ospredju je bil večji del dirke, pred tem je bil za razliko od drugih, ki so se uvrstili na vrh, že tudi v resnem begu.

Za Štybarja bila to 16. zmaga v karieri, deveta v svetovni seriji, druga letošnja, zanimivo pa je, da lani od 73 zmag Quick Stepa ni zabeležil niti ene.

Slovenski predstavniki Kristijan Koren, Luka Pibernik in Grega Bole, vsi člani ekipe Bahrain Meride, ki je močno pogrešala poškodovanega Mateja Mohoriča, so garali za Teunsa, sami pa rezultatskih ciljev niso imeli.

Na krajši, ženski preizkušnji, je v sprintu večje skupine zmagala Nizozemka Chantal Blaak pred Italijanko Marto Bastianelli, od Slovenk in tudi od kolesark ekipe BTC City Ljubljana je bila v skupini 30 kolesark le Eugenia Bujak, ki je zasedla 19. mesto. V cilj je na repu prišla le še Urška Žigart, Urša Pintar, Monique Van de Ree, Anya Longika in Maaike Boogaard so odstopile.

Preberite še:

Sportal Primož Roglič v Emiratih potrdil velik uspeh
Tadej Pogačar
Sportal Slovenec, ki je na Portugalskem presenetil (še sebe), z novico, ki bo razveselila slovenske ljubitelja kolesarstva #intervju
Matej Mohorič
Sportal Prisilni počitek za Mohoriča: Nisem ne jezen ne žalosten, je pa škoda
Ne spreglejte