Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 3. 2019,
11.04

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,52

Natisni članek

Matej Mohorič Matej Mohorič padec poškodba

Petek, 1. 3. 2019, 11.04

5 let, 1 mesec

Matej Mohorič bo zaradi poškodbe izpustil dve belgijski dirki

Prisilni počitek za Mohoriča: Nisem ne jezen ne žalosten, je pa škoda

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,52
Matej Mohorič | Matej Mohorič bo zaradi poškodbe moral izpustiti dve dirki v Belgiji, ki sta na sporedu ta konec tedna. | Foto Vid Ponikvar

Matej Mohorič bo zaradi poškodbe moral izpustiti dve dirki v Belgiji, ki sta na sporedu ta konec tedna.

Foto: Vid Ponikvar

Četrtkov trening se je slabo končal za slovenskega kolesarja Mateja Mohoriča. Član Bahrain Meride se je pri padcu na parkirišču pri nizki hitrosti poškodoval in bo moral izpustiti naslednji dirki v Belgiji. "Nisem ne jezen ne žalosten, je pa škoda, ker sem bil dobro pripravljen," je povedal za Sportal. Mohoriča bo v Belgiji nadomestil italijanski kolesar Valerio Agnoli.

Četrtkov trening se za 24-letnega Mateja Mohoriča, ki je bil tik pred tem, da odpotuje na prizorišče naslednjih dirk v Belgiji, ni končal tako, kot si je zamislil. Zaradi padca na parkirišču, kjer je zdrsnil na pesku in padel pri nizki hitrosti, bo moral na prisilni počitek. Kot so sporočili iz njegovega moštva, ima globoke raztrganine, prejel je udarec v koleno in dobil veliko šivov.

Matej Mohorič | Foto: Bahrain Merida Foto: Bahrain Merida Če se rana ne bo vnela, bo na kolesu že čez nekaj dni

Kot je Mohorič povedal v pogovoru za Sportal, je sanacija poškodbe odvisna predvsem od tega, ali se bo rana vnela ali ne. "Če vnetja ne bo, bom na kolesu že čez nekaj dni. Rana je dobro očiščena, težava je le ta, da imam že od prejšnjih poškodb na tem mestu (desno koleno) zabrazgotinjeno tkivo in ni dobro prekrvavljeno, tako da je težko napovedati, kaj bo.

Zdravniki so mi svetovali počitek in mirovanje do nadaljnjega. Sicer pa ostajam optimist. Nisem ne jezen ne žalosten, je pa škoda, ker sem bil dobro pripravljen. Ni kaj, včasih se zgodi tudi to. Časa ne morem zavrteti nazaj. Če bi ga lahko, bi ga z veseljem, a ga ne morem. Kar je, je. Zdaj ne morem ničesar spremeniti," je na nezgodo razumsko pogledal kolesar iz Podblice.

Že zdaj je jasno, da bo izpustil dve dirki v Belgiji, ki sta na sporedu ta konec tedna, ni pa še znano, koliko časa bo dejansko odsoten. "Veselil sem se dirke ta konec tedna. Osredotočen sem na hitro okrevanje," je sporočil na svojem profilu na Twitterju.

Primož Roglič
Sportal Vivianiju sprinterski obračun, Roglič zadržal vodstvo
Ne spreglejte