Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 1. 2024,
21.20

Osveženo pred

3 mesece, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,16

Natisni članek

Avstralija Rohan Dennis

Sreda, 3. 1. 2024, 21.20

3 mesece, 4 tedne

Rohan Dennis

Rohan Dennis spet na prostosti, Avstralija se sprašuje, kaj se je zgodilo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,16
Rohan Dennis | Rohan Dennis je spet na prostosti, marca ga čaka sojenje zaradi uboja žene Melisse. | Foto Guliverimage

Rohan Dennis je spet na prostosti, marca ga čaka sojenje zaradi uboja žene Melisse.

Foto: Guliverimage

Nekdanji avstralski kolesarski profesionalec Rohan Dennis je po incidentu, v katerem je umrla njegova žena Melissa, spet na prostosti. Avstralska policija ga je aretirala 30. decembra, obtožen je, da je z malomarno in nevarno vožnjo povzročil smrt svoje soproge, tudi nekdanje odlične kolesarke. Rohan Dennis se je danes vrnil na svoje domovanje v Medindieju, predmestju mesta Adelaide za premožnejše prebivalce.

Rohan Dennis
Sportal Kolesarski as aretiran, obtožen, da je ubil ženo

Rohana Dennisa, dvakratnega svetovnega prvaka v vožnji na čas v cestne kolesarstvu, pa nosilca bronastega olimpijskega odličja iz kronometra v Tokiu 2021, so na prostost izpustili po plačilu varščine. Policija je s podatki skopa, nekdanjega kolesarja – upokojil se je po sezoni 2023, v kateri je nosil dres nizozemskega moštva Jumbo-Visma – pa bremeni obtožnica, da je z neprevidno in nevarno vožnjo povzročil smrt svoje žene Melisse Dennis.

Avstralski mediji so se razpisali o Dennisovem avtomobilu, terencu znamke Volkswagen Amarok, na katerem so vidne udrtine na pokrovu motorja. Po navedbah nekaterih medijev naj bi Melissa skočila na premikajoče se vozilo in segla po kljuki voznikovih vrat, nato pa izgubila oprijem in padla na cestišče. Policija primer preiskuje, tragični dogodek naj bi videli dve priči, incident pa naj bi posnela tudi varnostna kamera enega od sosedov zakoncev Dennis.

Rohan Dennis je z otrokoma pri svojih starših, starši pokojne Melisse pa so v izjavi za javnost zapisali, da so popolnoma potrti in da bodo hčerko pokopali v Perthu. Tudi v Adelaidi naj bi pripravili spominsko slovesnost. Rohan in Melissa sta se spoznala leta 2012 na olimpijskih igrah v Londonu, ko sta bila oba člana avstralske reprezentance v dirkališčnem kolesarstvu, poročila pa sta se leta 2018.

Dennis ob povratku na svoje domovanje novinarjem, ki že nekaj dni kampirajo pred hišo, ni dajal izjav. Marca se bo začelo sojenje.     

Preberite še:

Mathieu van der Poel
Sportal Van der Poela škropili celo z urinom, njegovemu očetu je prekipelo
Ne spreglejte