Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
31. 12. 2023,
9.45

Osveženo pred

4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

Natisni članek

smrt Rohan Dennis

Nedelja, 31. 12. 2023, 9.45

4 mesece

Rohan Dennis

Kolesarski as aretiran, obtožen, da je ubil ženo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10
Rohan Dennis | Rohan Dennis je nazadnje dirkal za ekipo Jumbo-Visma. | Foto Guliverimage

Rohan Dennis je nazadnje dirkal za ekipo Jumbo-Visma.

Foto: Guliverimage

Dvakratnega svetovnega prvaka v kronometru, Avstralca Rohana Dennisa, ki je letos sklenil svojo bogato tekmovalno pot, so aretirali. Kot poročajo avstralski mediji, je obtožen, da je z avtomobilom do smrti zbil svojo ženo Melisso Dennis.

Danes 33-letnega Rohana Dennisa so aretirali in obtožili, da je zaradi nevarne vožnje z avtomobilom povzročil smrt mame svojih dveh majhnih otrok. Gre za njegovo ženo Melisso Dennis. Kot poročajo avstralski mediji, dokaži kažejo, da se je namerno zaletel v svojo ženo. Zgodilo se je le nekaj metrov stran od njihovega doma v kraju Medindie v Avstraliji. Dvaintridesetletnica se je hudo poškodovala in je ponoči umrla v bolnišnici. Dennis je plačal varščino, sodna obravnava se bo začela marca.

 Melissa Hoskins (skrajno levo) je bila leta 2015 z ekipo Avstralije svetovna prvakinja. | Foto: Guliverimage Melissa Hoskins (skrajno levo) je bila leta 2015 z ekipo Avstralije svetovna prvakinja. Foto: Guliverimage Avstralska kolesarska zveza zaradi spoštovanja do svojcev udeleženih v tragediji dogodka ni želela komentirati, v kratkem sporočilu za javnost so na zvezi samo zapisali, da so seznanjeni z dogodkom, v katerem sta bila udeležena njihova nekdanja kolesarja.

Rohan Dennis je nazadnje dirkal za Jumbo-Vismo, bil je torej ekipni kolega Primoža Rogliča. Pred leti je bil krajši čas tudi član ekipe Bahrain-Merida, torej moštveni kolega več slovenskih kolesarjev. Na vseh treh največjih tritedenskih dirkah na svetu je dobil vsaj eno etapo. Je štirikratni avstralski in dvakratni svetovni prvak v kronometru (2018, 2019). Na zadnjih olimpijskih igrah je v vožnji na čas osvojil bronasto kolajno.

Tudi Mellissa Dennis oziroma Melissa Hoskins je bila uspešna kolesarka. Tekmovala je na cesti in na velodromu, dvakrat je v dirkališčnem kolesarstvu nastopila na olimpijskih igrah. Leta 2015 je bila članica avstralske ekipe, ki je na velodromu podrla svetovni rekord in osvojila zlato kolajno.

Mathieu van der Poel Wout van Aert
Sportal Kolesarski zvezdnik s sramotnim dejanjem razburkal javnost #video
Ne spreglejte