Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
18. 6. 2017,
20.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

Rafal Majka Po Sloveniji kbm

Nedelja, 18. 6. 2017, 20.00

6 let, 6 mesecev

Zmagovalec 24. dirke Po Sloveniji

Rafal Majka v pripravah na sloviti Tour pokoril Slovenijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
Rafal Majka | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Poljski kolesarski zvezdnik Rafal Majka je zmagovalec 24. kolesarske dirke Po Sloveniji, na naših cestah pa je dobil potrditev, da se bliža pravi formi za sloviti Tour de France, na katerem bo kapetan moštva Bora Hansgrohe.

Poljak je do odločilne prednosti na slovenski pentlji prišel z zmago na sobotni kraljevski etapi s ciljnim vzponom na Roglo, v nedeljo pa zeleno majico ob pomoči moštvenih kolegov tudi varno pripeljal na cilj dirke v Novo mesto.



Test za dirko vseh dirk

"Ekipno smo opravili res dobro delo, sam pa sem dobro prestal test pred dirko po Franciji," je bil dosežka vesel sicer dokaj zadržani 27-letni Poljak Rafal Majka. Slovensko dirko je izkoristil za preizkus forme, saj ga vrhunec sezone čaka julija, ko bo moštvu Bora Hansgrohe poveljeval na znameniti Dirki po Franciji.

V Sloveniji je osvojil zeleno majico, julija bo na največji dirki na svetu napadal znamenito rumeno. | Foto: Vid Ponikvar V Sloveniji je osvojil zeleno majico, julija bo na največji dirki na svetu napadal znamenito rumeno. Foto: Vid Ponikvar

Zdaj kratek počitek, nato ...

"Zdaj vem, kje sem, čaka me nekaj kratkega počitka doma, nato pa se bom udeležil poljskega državnega prvenstva," še pravi kolesar, ki je na Touru v letih 2014 in 2015 dobil tri etape, lani na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru osvojil bronasto odličje na cestni dirki, na lanskem Giru pa v skupnem seštevku končal na petem mestu. V skupnem seštevku je poleg letošnje dirke Po Sloveniji dobil še domačo Dirko po Poljski leta 2014.



Je slovenska pentlja ustrezna priprava na Tour?

Gre torej za odličnega kolesarja, ki ima visoke cilje tudi na letošnji največji dirki na svetu. Pa je precej manj ugledna slovenska pentlja sploh lahko ustrezna priprava na največji kolesarski cirkus na planetu? "Vse etape na dirki so bile res težke, tudi danes je bil tempo hud in rezultati odlični," pritrdilno odgovarja specialist za vzpone iz Zegartowic in dodaja: "Zmaga me veseli, morda se bom vrnil tudi drugo leto."

Odločilen korak k zmagi na slovenski pentlji je 27-letni Poljak naredil na sobotni kraljevski etapi z vzponom na Roglo. | Foto: Vid Ponikvar Odločilen korak k zmagi na slovenski pentlji je 27-letni Poljak naredil na sobotni kraljevski etapi z vzponom na Roglo. Foto: Vid Ponikvar

V Francijo se gre bojevat

Slovenska pentlja mu je v kratkem času ponudila vpogled v to, kaj zmore, a bo v Franciji vendarle precej drugače. O konkretnih ciljih noče govoriti, obljublja le, da se gre tja bojevat za čim boljšo uvrstitev v skupnem seštevku: "Dirka po Franciji je posebna zgodba. Je dolga in naporna, za dober izid pa moraš imeti tudi nekaj sreče. Res ne vem, kaj lahko pričakujem julija. Tja se pa gremo vsekakor bojevat." 

Majka iz Slovenije odnaša zeleno majico za skupno zmago in modro majico najboljšega hribolazca.

frutabela 4 etapa | Foto:

Telekom Po Sloveniji | Foto:

Ne spreglejte