Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
18. 11. 2012,
19.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Kristijan Koren

Nedelja, 18. 11. 2012, 19.00

8 let

Predstavitev ekipe Cannondale bo v Los Angelesu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Vodstvo italijanske kolesarske ekipe Liquigas-Cannondale, ki se bo v prihodnji sezoni imenovala Cannondale, je potrdilo, da bo predstavitev ekipe 12. januarja v Ameriki.

Sicer na slednji ne bodo prisotni vsi člani ekipe. ''Na predstavitvi ne bomo vsi ampak le tisti kolesarji, ki bodo nato odpotovali na dirko Tour de San Luis v Argentini,'' je za Sportal povedal član ekipe Kristijan Koren. V ekipi je prišlo do nekaterih sprememb. Umika se sponzor Liquigas, katerega bo nadomestil ameriški proizvajalec koles Cannondale. Zato bo tudi program dirk, na katerih bodo v letu 2013 nastopali kolesarji ekipe, poleg dirk Svetovnega koledarja, nekoliko bolj usmerjen na koledar Amerika toura. V ekipi, ki bo v prihodnji sezoni štela 27 kolesarjev, je 13 takšnih, ki ne prihajajo iz Italije. Sprememba v ekipi je tudi ta, da bodo vsi kolesarji trenirali po programu, ki ga jim bo pripravljal športni direktor Paolo Slongo. Zato je tudi Ivan Basso prekinil sodelovanje s Centrom Mapei, ki ima sedež v Castellanzi. Basso je namreč po prestani prepovedi nastopanja pričel sodelovati s pokojnim Aldom Sassijem, ki je bil do svoje smrti prvi človek inštituta. ''Ne gre za to, da ne zaupamo strokovnjakom iz Centra Mapei, a naše sodelovanje je zaključeno. Predvsem gre tu za funkcioniranje ekipe. Če kapetan ekipe sodeluje s trenerji, ki niso člani ekipe, potem tudi naši mladi kolesarji menijo, da lahko tako ravnajo,'' je za italijansko Gazzetto dello Sport dejal menedžer ekipe Roberto Amadio.

Ekipo ob zaključku sezone po sedmih letih zapušča Vincenzo Nibali, ki je v zadnjih dveh sezonah rezultatsko prerasel svojega kapetana Ivana Bassa. Slednji bo že v prihodnji sezoni Nibalijev tekmec na dirki po Italiji. V ekipi za dirko po Italiji verjetno ne bo Kristijana Korena, ki bo v spomladanskem delu sezone največ časa preživel ob Petru Saganu. ''Želim si takšen program dirk kot v prejšnjih dveh sezonah. Trenutno je vse, kar vem v povezavi s tekmovalnim koledarjem, to, da bom vozil skoraj vse dirke, na katerih bo nastopil Peter Sagan. Več o programu dirk bom lahko povedel čez nekaj tednov. Prvič se člani ekipe za 2013 sestanemo 27. novembra v Milanu. Decembra pa imamo skupne priprave v Toskani,'' je za Sportal zaključil Koren, ki tekmovalne sezone verjetno ne bo pričel januarja v Avstraliji kot v prejšnjih treh sezonah, ampak na dirki po Katarji in dirki po Omanu. To pomeni, da bo sezono pričel čez 77 dni oz 3. februarja 2013.

Ne spreglejte