Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 7. 2024,
11.00

Osveženo pred

2 meseca, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,56

Natisni članek

Natisni članek

noad smrt

Ponedeljek, 8. 7. 2024, 11.00

2 meseca, 4 tedne

Policija razkriva razloge za usoden padec mladega Norvežana

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2,56
T - Andre Drege | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

25-letni norveški kolesar André Drege, ki je v soboto umrl za posledicami padca na spustu z Grossglocknerja proti Heiligenblutu v kraljevski etapi Dirke po Avstriji, je imel pred usodnim padcem težave z zadnjim kolesom. To je v izjavi avstrijski policiji potrdil slovenski kolesar Jaka Primožič (Team Hrinkow Advarics), ki je bil edina priča nesreče. Na spustu je vozil tik za Norvežanom.

Norveški kolesar Andre Drege je bil v soboto del vodilne skupine četrte etape Dirke po Avstriji, nato pa na spustu z Grossglocknerja grdo padel in se usodno poškodoval. Kljub hitremu posredovanju zdravniške službe mu življenja niso mogli več rešiti.

Edina priča dramatičnega dogodka je bil 25-letni slovenski kolesar Jaka Primožič, član ekipe Team Hrinkow Advarics. "Kot edina priča ne morem z besedami opisati, kako uničen sem," je kmalu po nesreči zapisal na Instagramu. "To se nikoli ne bi smelo zgoditi. Nesreča, za katero ni bil kriv nihče."

Pozneje je v izjavi avstrijski policiji podal več informacij o nesreči. "Jaka je videl, da je imel Drege težave z zadnjim kolesom," je v intervjuju za norveški VG povedal Andreas Lidner iz avstrijske policije. "Potem je iz pnevmatike steklo nekaj belega," je povedal Lidner, ki je v mislih imel tesnilno maso (nekakšno mlečno snov), ki brizgne iz pnevmatik brez zračnic, ko se te predrejo. Nato je Drege padel s kolesom, je policistom povedal Primožič. V tistem trenutku je dosegel hitrost med osemdesetimi in stotimi kilometri na uro. "Vse se je zgodilo v nekaj sekundah," je povedal Lidner.

Prireditelji Dirke po Avstriji so zadnjo etapo odpovedali, v dogovoru z družino pokojnega kolesarja so kolesarji na dirki opravili le spominsko vožnjo.

Preberite še:

Andre Drege
Sportal Tragična novica iz Avstrije: po padcu umrl norveški kolesar
Ne spreglejte