Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 8. 2017,
9.32

Osveženo pred

6 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,08
Vuelta Vuelta Jan Polanc

Natisni članek

Petek, 18. 8. 2017, 9.32

6 let, 10 mesecev

Polanc tudi na Vuelto z željo po etapni zmagi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,08
Jan Polanc | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Jan Polanc gre na letošnjo dirko po Španiji, ki se bo začela v soboto v francoskem Nimesu, z vlogo pomočnika, a kljub temu zmagovalec etape na letošnjem Giru d'Italii na Vuelto odhaja z željo, da tudi na zadnji tritedenski dirki sezone, na njej bo Polanc debitiral, doseže odmeven rezultat. Nič se ne bi branil etapne zmage.

Njegova ekipa UAE Emirates je poleg Polanca med deveterico imenovala še njegovega rojaka Mateja Mohoriča, ob tem pa zmagovalcu dveh etap na italijanski pentlji namenila vlogo pomočnika v gorah kapetanoma, Južnoafričanu Louisu Meintjesu in Portugalcu Ruiju Costi.

Od nalog 25-letni Kranjčan ne beži, a si kljub temu želi, da dobi priložnost za skok v beg in napad za etapno zmago.

"Grem s ciljem, da poskušam na kakšni etapi iti v beg in doseči zmago ali vidnejši rezultat. V ekipi imamo dva kapetana, zanju bomo vsaj od začetka delali," je že iz Francije, kjer se bo v soboto z ekipno vožnjo na čas začela Vuelta, dejal Polanc.

Jan Polanc | Foto: Žiga Zupan/Sportida Foto: Žiga Zupan/Sportida Še brez odgovorov v zvezi s pripravljenostjo

Tekmovalne občutke je po premoru in pripravah na špansko pentljo lovil na dirki BinckBank, bolj znani kot Eneco Tour, vendar pravih odgovorov na vprašanje, kako je pripravljen, nima.

"Težko je reči, kako sem pripravljen. Bili smo v San Pellegrinu na višinskih pripravah v juliju med Tourom. Vmes sem bil doma, prejšnji teden sem vozil Eneco. Tja sem šel, da dobim tekmovalni ritem."

Ob majskem napadu na Etno je imel Polanc dobro naštudirano traso etape, saj je tam treniral pred Girom. Kakšne etape na Vuelti, ki bi si jo posebej želel osvojiti, tokrat ni navedel.

"Nisem tako podrobno pregledal etap. Kolikor sem videl, jih je veliko s ciljem na klanec. To je znano za Vuelto, več gorskih kot sprinterskih etap. Priložnosti bo dovolj. Sploh če bom dirkal na etape in se mi ne bo treba osredotočiti na skupno uvrstitev. Poskušal bom prihraniti moči in v kakšni etapi pobegniti," je v pogovoru za STA dejal kolesar iz Britofa.

Ne spreglejte