Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 7. 2011,
9.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Mark Cavendish Tour

Torek, 5. 7. 2011, 9.43

8 let

Oster boj za zeleno majico na Touru

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V 3. etapi letošnje kolesarske dirke po Franciji so sodniki zaradi prerivanja na letečem cilju naknadno kaznovali Norvežana Thora Hushovda in Angleža Marka Cavendisha.

V 3. etapi 198 kilometrov dolgi etapi je bil na 104. kilometru na sporedu edini leteči cilj v etapi. Slednji letos prvič prinaša točke v boju za zeleno majico kar prvim petnajstim kolesarjem in ne le trem, kot je bilo v veljavi do letošnje dirke. Organizatorji s tem želijo narediti dirko še bolj zanimivo. Prvi so leteči cilj prečkali ubežniki, medtem ko so se kolesarji v glavnini lahko borili za točke od 6. do 15. mesta. Cavendish je zasedel 6. mesto, a se je pred tem prerival s Hushovdom. Naknadno sta oba ostala brez točk na letečem cilju.

Slovenec Borut Božič je na letečem cilju osvojil 12. mesto in vknjižil 4 točke. Slednje je dobil tudi za 8. mesto v etapi (16) in je pred današnjo 4. etapo na 8. mestu v skupnem seštevku za zeleno majico najboljšega po točkah. Danes bo imel možnost osvojiti točke le na letečem cilju v Spezetu (92.5 km), saj je zaključek etape nekoliko prezahteven za večino sprinterjev. Ponovno bomo lahko v akciji videli Philippa Gilberta, ki bo na dva kilometra dolgem ciljnem vzponu skušal osvojiti svojo drugo etapno zmago na Touru.

Dobro je s 3. etapo opravil tudi Slovenec Jani Brajkovič. Po etapi je dejal: "Največ živčnosti je bilo na mostu Saint Nazaire, kjer smo vsi želeli priti na vrh v ospredju. Potem je vse šlo gladko do zadnjih petindvajsetih kilometrov, ko se je začela bitka za položaje. Sam nisem imel težav. Sprašujejo me, kdo je moj pomočnik oziroma, kdo je v ekipi zadolžen za mojo »varnost.« Sam skrbim zanjo, nihče pa nima svojega varnostnika. Vsi pomagamo vsem. Zelo nerad kolesarim v ozadju. Že 100 km pred ciljem se zato postavim v ospredje in razmišljam o možnem razpletu. Zaradi lastne varnosti nočem, da pride do kakšnega presenečenja.''

Ne spreglejte