Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 4. 2022,
11.54

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,59

Natisni članek

Belgija Jumbo-Visma Wout van Aert

Ponedeljek, 4. 4. 2022, 11.54

2 leti

Ni znano, kdaj se zvezdnik vrača na cesto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,59
Wout van Aert in Primož Roglič | Belgijec Wout van Aert je pred nekaj dnevi zbolel za covid-19, zato je bil prisiljen svojo domačo dirko izpustiti. | Foto Guliverimage

Belgijec Wout van Aert je pred nekaj dnevi zbolel za covid-19, zato je bil prisiljen svojo domačo dirko izpustiti.

Foto: Guliverimage

Ekipa Jumbo Visma se je z Dirke po Flandriji vrnila praznih rok, saj se tekme zaradi okužbe s koronavirusom ni udeležil eden glavnih favoritov, domačin Wout van Aert. Kdaj se bo lahko Belgijec vrnil na tekmovanja, še ni znano. 

Do sredine prejšnjega tedna je ekipa Jumbo Visma vse svoje upe za Dirko po Flandriji polagala v Belgijca Wouta van Aerta, ki pa je zbolel za covid-19, zato je bil prisiljen svojo domačo dirko izpustiti.

Wout Van Aert
Sportal Tekmec manj za Pogačarja, saj ima slabe novice Van Aert

Čeprav je imela Jumbo Visma za tekmo pripravljeno agresivno strategijo, je odšla praznih rok. Najboljši je bil Christope Laporte na devetem mestu. 

"O vrnitvi van Aerta še ne moremo govoriti"

Arthur van Dongen, eden izmed direktorjev športa pri Jumbo Vismi, je za Het Nieuwsblad dejal, da bi bila nedeljska dirka za van Aerta popolna, še posebej z močno ekipo ob njegovi strani: "Prepričan sem, da bi bil van Aert na tekmi v ospredju."

"O tem, kdaj se bo van Aert lahko vrnil na tekmovanja, še ne moremo govoriti. Počakati je treba, da se pozdravi. Trenutno je najpomembneje, da okreva in opravi teste, da preverimo, kakšno je njegovo zdravstveno stanje," je dejal. Dodal je: "Ko bosta ta dva koraka končana, se bomo usedli in pogovorili, kdaj je smiselno, da se van Aert vrne na tekmovanja, ki zahtevajo veliko napora."

Vsi privrženci belgijskega prvaka Wouta van Aerta se oklepajo upanja, da ga bodo videli na štartu dirke Paris-Roubaix. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Vsi privrženci belgijskega prvaka Wouta van Aerta se oklepajo upanja, da ga bodo videli na štartu dirke Paris-Roubaix. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

"Van Aert bo nekega dne zmagal v Roubaixu, a letos žal ne"

Vsi privrženci belgijskega prvaka se sicer oklepajo upanja, da ga bodo videli na štartu dirke Paris-Roubaix, ki bo 17. aprila, flamski zdravnik Marc Van Ranst pa je na svojem profilu na Twitterju zapisal, da možnost njegove udeležbe na tekmi ni 50-odstotna, ampak ničodstotna: "Po okužbi s koronavirusom je pomembno, da telesa in srca ne obremenimo prehitro. Van Aert bo nekega dne zmagal v Roubaixu, a letos žal ne."

Primož Roglič Wout van Aert
Sportal Bo bolezen ustavila enega glavnih favoritov za zmago na Dirki po Flandriji?
Ne spreglejte