Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
20. 6. 2014,
22.48

Osveženo pred

6 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Po Sloveniji Po Sloveniji hotel Domen Novak

Petek, 20. 6. 2014, 22.48

6 let, 9 mesecev

Neugledne sobe še oprostijo, slabe hrane pa nikakor!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Čeprav bi 24 ur pred začetkom dirke Po Sloveniji pričakovali, da bo v hotelskih sobah, kjer so se v sredo razkomotili kolesarji, vladalo napeto vzdušje, bi prej lahko rekli, da je ravno obratno.

Natanko 24 ur pred kronometrom, s katerim se je odprla 21. kolesarska dirka Po Sloveniji, smo s fotografom in novinarskim kolegom, ki vas bo te dni marljivo zalagal s kolesarskimi zgodbami, obiskali začasno prebivališče izkušenega kolesarja Kristjana Fajta in njegovega mlajšega kolega Domna Novaka, ki na edini slovenski etapni dirki branita barve novomeške kolesarske ekipe Adria Mobil, ki ima v svojih vrstah tudi zmagovalca lanske dirke, Hrvata Radoslava Rogino.

Sobna kombinacija: mlajši in starejši

Po službeni dolžnosti sta si tokrat šele drugič delila sobo. "Ponavadi razporeditev po sobah določi maser ali trener, no, tokrat je bila to trenerjeva ideja, je pa običajno tako, da sta skupaj starejši in bolj izkušeni ter mlajši kolesar. A se o dirki ne pogovarjava kaj dosti," priznava 32-letni Fajt. Morda le tik po dirki, potem pogovor steče v druge smeri.

A v vse prej kot nogometne. Verjeli ali ne, nogometna mrzlica, ki je te dni zajela zemeljsko oblo, se ju ni dotaknila. Raje si pogledata kolesarsko dirko kot pa nogometno. Morda bosta le v finalu stiskala pesti, za zdaj ju nogometne zgodbe še ne ganejo kaj dosti, sta se razgovorila v razkošni sobi ljubljanskega hotela, s prižganim televizorjem, ki (še) ni uplenil njune pozornosti.

Kramljala sta povsem sproščeno, kot bi vedela, da že 24 ur pozneje, s štartom na uvodnem kronometru letošnje dire Po Sloveniji, prostora za sproščenost ne bo.

"Če prideš v slab hotel, si kar malo razočaran"

Nista skrivala, da sta glede hotelske namestitve postala že pošteno razvajena. "Če prideš v slab hotel, si kar razočaran, je pa res, da slabe sobe še nekako preživimo, slabe hrane pa nikakor! Hrana in wi-fi sta najpomembnejši del hotelske namestitve!" sta bila uglašena.

Čepki in očala za lepotni spanec

Ker fantje spijo v isti sobi, le z nekaj centimetri razdalje med posteljama, je logično, da so za miren in krepak spanec potrebni preventivni ukrepi. Smrčanje je, kakopak, del vsakdana ali bolje rečeno "vsaknoči".

"Spim s čepki, tako da me smrčanje drugih ne mori, verjetno pa moje smrčanje moti druge," se namuzne Fajt, ki se je na dirki Po Slovaški zaradi zgodnjega sončnega vzhoda – menda že ob 4. uri zjutraj – moral oskrbeti celo z očali za boljši spanec. In očitno mu je to zelo dobro delo, saj je dirko končal kot izvrsten 2. v skupnem seštevku.

Kolesarji tik pred dirko seveda ne ponočujejo, a tudi s kurami ne hodijo ravno spat. Mrknejo nekje med 22. in 23. uro. Policijske ure nimajo, tudi v nočno življenje ne zahajajo, no, razen seveda po dirki, a bo tokrat tudi ta družabni segment odpadel, saj jih že prihodnji torek v Italiji čaka naslednja dirka.

Ne spreglejte