Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 10. 2024,
17.31

Osveženo pred

2 uri, 21 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Natisni članek

Wout van Aert

Sreda, 9. 10. 2024, 17.31

2 uri, 21 minut

Nesrečni Wout van Aert pokazal brazgotine na kolenu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,07
Wout van Aert koleno brazgotine

Belgijski kolesar Wout van Aert je grdo padel v 16. etapi letošnje Vuelte in jo moral zaradi težje poškodbe kolena predčasno zaključiti. Takrat se je končala tudi njegova sezona, misli pa je nemudoma usmeril v rehabilitacijo. Na svojem Instagramu je objavil, kakšne brazgotine so ostale po padcu na španskih cestah.

Vse do 16. etape Vuelte je Woutu van Aertu šlo odlično. Pohvalil se je lahko s tremi etapnimi zmagami, bil je vodilni v seštevku točk in prav tako tudi v razvrstitvi gorskih ciljev. A mu je spust prekrižal načrte, da bi v velikem slogu zaključil špansko tritedensko dirko in se na najlepši mogoč način pripravil na svetovno prvenstvo v Zürichu.

Na mokrem in spolzkem spustu je zvezdnik ekipe Visma | Lease a Bike grdo padel in zletel v jarek skupaj s Felixom Engelhardtom in Isaacom del Torom. Kljub temu da je poskušal nadaljevati, je nekaj kilometrov kasneje zapustil dirko v rešilcu, s čimer se ni le končala njegova Vuelta, ampak tudi celotna sezona.

Belgijec še vedno okreva po padcu, kar je razvidno s posnetka, ki ga je objavil na Instagramu, na katerem se zelo nazorno vidi, kakšne brazgotine so ostale na kolenu.

Primož Roglič
Sportal Primož Roglič končal sezono
Ne spreglejte