SiolNET. Sportal Kolesarstvo
0,34

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na Vršiču že devetič praznik ponyjev: se obeta nov rekord?

0,34

termometer

Goni pony 2021 | Prireditev vsako leto privabi več tisoč obiskovalcev. | Foto: Siniša Kanižaj/Red Bull Content Pool
Prireditev vsako leto privabi več tisoč obiskovalcev. Foto: Siniša Kanižaj/Red Bull Content Pool

Prva junijska sobota bo letos na Vršiču znova v znamenju prireditve Red Bull Goni Pony, ljubitelji koles pony pa se bodo že devetič spopadli z vršiškimi serpentinami. Prireditev vsako leto na Vršič privabi več tisoč kolesarskih navdušencev.

V soboto, 3. junija, se bodo ljubitelji legendarnih dvajsetpalčnih koles spet pognali iz Kranjske Gore proti najvišjemu slovenskemu prelazu. Za udeležbo so primerni originalna stara 20-palčna kolesa pony, izdelana med letoma 1965 in 1985, ter tudi novejše izvedbe, le da obvezno tiste brez prestav, brez karbonskih delov in z gonilkami, dolgimi največ 18 centimetrov.

Start dirke bo v centru Kranjske Gore, vzpon je dolg 13,5 kilometra in visok 801 meter. Pot se na tej razdalji in višini navije okoli 24 tlakovanih serpentin. Trenutni rekord tekmovanja znaša 39 minut in 39 sekund, lasti si ga Luka Kovačič, postavil pa ga je na sedmi izvedbi, predlani.

Registracija in tehnični pregled ponyjev
Petek

17.00–20.00 registracija in tehnični pregled ponyjev

Sobota
8.00 registracija, tehnični pregled ponyjev in ocenjevanje retro oprave
12.00 konec prijav

Časovnica
Sobota

14.00 ocenjevanje retro stila
14.30 tehnični sestanek za tekmovalce in priprava na start
15.00 start
18.20 podelitev 

Ker ima tekmovanje poleg športnega tudi zabavni obraz, se dogajanju številni pridružijo zaradi dodatnega izziva: biti čim bolj retro. Ker gre za kolo iz šestdesetih, sedemdesetih in osemdesetih let, je temu primerna lahko tudi oprava tekmovalcev. Pisanih pajkic, svetlečih trenirk, majic s sijočimi napisi, trakov v laseh, stilsko ujemajočih retro nogavic in disko očal tako ne manjka. Kot vsako leto bo komisija tudi letos izbirala naj retro posameznika, posameznico in skupino.

Zapora ceste

Med 14.30 in 18.00 na cesti med Kranjsko Goro in prelazom Vršič velja popolna zapora za vsa vozila, so sporočili organizatorji dogodka. Vsi navijači se morajo zato na vrh oziroma parkirišča ob cesti odpraviti pred zaporo.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin