Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 2. 2017,
17.14

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

Adria Mobil kolesarstvo

Sreda, 15. 2. 2017, 17.14

6 let, 6 mesecev

Novinarska konferenca KK Adria Mobil

Novomeška Adria Mobil v novo sezono vstopa z močno pomlajeno ekipo, tudi s Pitbulom #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Kolesarski klub Adria Mobil v novo kolesarsko sezono vstopa v pomlajeni obliki, a z visoko stopnjo optimizma. Poleg že uveljavljene trojke Radoslava Rogine, Gregorja Gazvode in Jureta Golčarja je v ekipi še šest mlajših kolesarjev, ki bodo imeli priložnost dokazovanja že ta konec tedna, ko jih čaka nastop v Poreču. 

KK Adria Mobil v novo sezono vstopa s pomlajeno ekipo in tremi tujci. V njej bodo ob že uveljavljenih Gregorju Gazvodi, Juretu Golčerju in Hrvatu Radoslavu Rogini, pedala obračali še Žiga Grošelj, Gorazd Per, Žiga Horvat, Gašper Katrašnik, Jon Božič, Srb Dušan Rajović in Italijan Andrea Borso, znan tudi pod vzdevkom Pitbul.

Kolesarje, ki so večino priprav na sezono 2017 opravili v Strunjanu in Umagu, še pred tem pa so ekipnega duha krepili na Treh kraljih, kjer so trenirali z gorskimi kolesi in ob večerih bovlali, že ta konec tedna v Poreču čaka prva preizkušnja.

Lani je tam zmagal Jure Golčer, prelepo bi bilo, če bi se scenarij ponovil, je dejal glavni trener in športni direktor kluba Boštjan Mervar, ki se zaveda, da bo glede na to, da je več kot polovica kolesarjev Adrie Mobil novincev v ekipi, potrebno še kar nekaj usklajevanja, da se ekipa ujame tako, tako kot je treba.

Člani KK Adria Mobil: 

Andrea Borso (Italija), Jon Božič (Suhadol,SLO), Gregor Gazvoda (Pečke, SLO), Žiga Grošelj (Idrija, SLO), Žiga Horvat (Dankovci, SLO), Gašper Katrašnik (Podblica, SLO), Gorazd Per (Vrh pri Šentjerneju), Dušan Rajović (Kraljevo, Srbija), Radoslav Rogina (Varaždin, Hrvaška) in Jure Golčer (Maribor, SLO).

Letos bodo nastopili na 30 dirkah doma in v tujini.

Adria Mobil | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Zaveda se, da ekipa v svoji sredini nima serijskega zmagovalca, zagotavlja pa vse pogoje, da to kdo izmed njih še postane. "Nekdo, ki bi lahko navduševal, tako kot sta v preteklosti navduševala Marko Kump in Primož Roglič," je dodal.

Zmerni optimizem je izkazal direktor kluba Bogdan Fink, ki je poudaril, da je ekipa zelo motivirana in da se bo prav gotovo želela dokazati že na uvodu sezone. Ponosen je na povečan vpis v klub in na mladi kader, na katerem tudi kolesarski svet stoji. Izpostavil je številne odhode v tuje klube, ki so dokaz dobrega dela pri Adrii Mobil.

Vrhunec ekipe za novomeško ekipo bo brez dvoma dirka Po Sloveniji – letos bo to že 24. izvedba –, ki bo na sporedu od 15. do 18. junija.

Ne spreglejte