Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 6. 2013,
13.29

Osveženo pred

2 tedna, 3 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 7. 6. 2013, 13.29

2 tedna, 3 dni

Izzvati Mugerlija? To bo zelo kratek boj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na štartu Hervisovega rekreativnega kronometra, ki bo tik pred preizkušnjo profesionalcev na kolesarski dirki Po Sloveniji, bo tudi Mitja Rok, zmagovalec letošnje ekstremne preizkušnje z imenom DOS.

Rok, na kolo ste se praktično dobesedno prvič usedli šele kakih pet let nazaj. Kako si razlagate kasnejši razvoj dogodkov; letos ste v kategoriji posameznikov zmagali na Dirki okoli Slovenije (DOS)? Ko razmišljam in analiziram svojo kratko športno pot, se mi vse skupaj zdi bliskovito in neverjetno. Presenečam samega sebe. Vsak dan, vsak trening in vsak napor je svoja zgodba, ki mi polni in popestri življenje. Vsekakor kolo postaja velik del mene.

Verjetno jih ni prav veliko računalo na vaše zmagoslavje. Ste sami verjeli, da lahko zmagate? Tudi sam nisem nikoli razmišljal, da lahko na DOS posežem po najvišjem mestu. Konkurenca in izkušnje tekmovalcev, ki stojijo na štartu, močno prekašajo moje sposobnosti. Na vsako dirko odidem neobremenjen z rezultatom, dirkam ker mi je to v užitek in veselje – sprostitev.

Kot zmagovalec DOS ste povabljeni tudi na Hervisov kronometer, ki bo naslednji teden potekal v Ljubljani, v sklopu dirke Po Sloveniji. Čeprav je kronometer nekaj povsem drugega kot DOS - kakšen izziv vam predstavlja to vabilo? Povabilo na Hervisov kronometer si štejem v veliko čast. Vsekakor stati na startu in odpeljati progo, ki jo malo kasneje odpeljejo tudi profesionalci, ni ravno dogodek, ki se zgodi vsak dan. Lepo bo primerjati svoj čas s časi »profijev«, ter kasneje razmišljati kam lahko še premaknem svoje meje vzdržljivosti. Vsekakor bo zanimivo!

Med profesionalnimi tekmovalci je tudi vaš velik prijatelj in trener Matej Mugerli, ki nastopa za Adrio Mobil. Se ga upate izzvati oz. primerjati svoj rezultat s profesionalnimi tekmovalci? Izzvati trenerja Mugerlija? Hmmm, z veseljem, toda mislim da bo to zelo kratek boj (smeh). Malo že poznam njegove sposobnosti in so svetlobna leta pred mojimi. Vsekakor pa bo lepo primerjati moj in njegov čas. Zavedam pa se, da je nemogoče primerjati dve različni ravni, kot sta rekreativec in profesionalec, saj imata oba popolnoma različen življenjski stil, kar pa se odraža tudi na rezultatih.

Kakšni pa so sicer vaši načrti za naprej? Trenutno pridno treniram naprej in se pripravljam na nov ultrakolesarski podvig. Če bo šlo vse po načrtih, bom letos odpeljal še eno ultra dirko, in sicer Tortour (Dirka okrog Švice), toda do tam je potrebno premagati še kar nekaj finančnih in telesnih ovir. Vsekakor pa bom poskrbel, da nam bo zabavno.

Ne spreglejte